Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fölismeri-e Lékó Pétert?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Lékó Péter

Ezúttal a fiatal szegedi sakknagymester, a nemzetközi világranglista előkelő helyén álló sportoló, a város díszpolgárának fotóját mutattuk meg a szegedi járókelőknek. Szinte mindenki azonnal fölismerte, bár volt, aki sportriporternek, politikusnak vélte a jeles sakkozót. Aki nem ismerte föl, nevét az is hallotta.

Bucholcz Péter cukrász:

– Nem is tudom, kire gondoljak. Valami diplomás ember lehet, mondjuk újságíró. Nem az? Segítene egy kicsit? Sportoló? Ja, hát ő a Lékó Péter. Tényleg, így már beugrott. Szegedi sakkozó. Mindenki nagyon szimpatikus embernek tartja az ismeretségi körömben, meg nagyon ügyesnek is. A feleségét nem ismerem, viszont azt tudom, hogy egyre másra nyeri a versenyeket, talán már világbajnok is. További sikereket kívánok neki!

Lengyel Zoltán szociális munkás


– Persze, hogy fölismerem. Ő Lékó Péter, szegedi sakknagymester. A sakkvilágbajnokságon, azt hiszem, harmadik lett, vagy második. Fiatal sakkozó, aki hazánk és a város büszkesége. A családjáról annyit tudok, hogy az edzője lányát vette el feleségül, aki – ha jól emlékszem – bolgár származású. Ja, örmény... Már korán nagy világversenyeket nyert, legutóbb viszont kikapott Kramnyiktól. Szerintem szimpatikus srác, én drukkolok neki.

Varga Szabina tanuló


– Úristen, nem tudom, hogy kicsoda! Talán egy fiatal politikus lehet: a komolysága miatt legalábbis valami hasonlót gondolok. Vagy az is lehet, hogy menedzser. Hogy sporttal kapcsolatos a képen lévő személy? Sportriporter? Nem? Hát, így sem tudom. Ez elég égő, de tényleg fogalmam sincs róla. Biztos nem bokszoló, mert ahhoz elég intelligens feje van. Akkor sakkozó. Ő a Lékó Péter? A nevét ismerem, de az arcát sajnos nem.

Dienes Árpádné tanár


– Ismerős az arca nagyon. Ja, hát persze: ő Lékó Péter, sakkvilágbajnok, Szeged díszpolgára. Nagyon férfias ezen a képen, én még kisfiúsan emlékszem rá. Már nagyon fiatalon is szép eredményeket ért el. Ha jól rémlik, talán grúz felesége van vagy örmény – szóval valamelyik volt szovjet tagköztársaságból származik. Úgy tudom, legutóbb nem szerepelt annyira jól az egyik világversenyen. Tudom róla, hogy nagyon sokat jár moziba, amikor Szegeden van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed az Anna-kúti téglaburkolat

Az Anna-kútnál a díszburkolat, Kecskéstelepen pedig az utcák betonszőnyege süllyed a hatalmas… Tovább olvasom