Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fölismeri-e Lukács Jánost?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
LUKÁCS JÁNOS

Ezúttal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének képét mutattuk a járókelőknek. Volt, aki orvosnak, más bankárnak nézte Lukács János dandártábornokot. Az egyik járókelő megdöbbent, amikor megtudta, hogy ő a megyei főkapitány, mondván: a főrendőrnek nincs is rendőr feje. Ketten nem csupán felismerték Lukács Jánost, de a családjáról is meséltek.

Rácz László humorista:
– Ismerős az arc, de nem tudom, ki ő. Újságíró? Nem? Politikus? Nem? Akkor orvos! Az sem? Ismernem kellene? Nagyon égő, hogy nem ismerem? Szerintem össze van montírozva a fotó. Nincsen? Karrieristának, célratörőnek tűnik a fénykép alapján. Az biztos, hogy valami főnök, mégpedig szigorú főnök. Olyan ember lehet, aki a legnagyobb Alfa Rómeóval járkál. Az emberei nem biztos, hogy jó főnöknek tartják.

Gregus Attila karosszérialakatos: – Fogalmam
sincs, kit ábrázol a kép. Nem lehet se túl lágyszívű, se túl szigorú ember. Középen áll. Politikusnak nézem a nyakkendője, a szemüvege, az ápolt bajusza és a tekintete alapján. Ha nem politikus, akkor bankár. A komoly tekintetéből azt is kinézem, hogy pénzzel foglalkozik. Nem bankár? Akkor közgazdász! Az sem? Ő a megyei rendőrfőkapitány? Pedig nincs is rendőr
feje.

Kovács Zoltánné kereskedelmi vezető:
– Ő Lukács János megyei rendőrfőkapitány. Azonnal ráismertem. Nemcsak azért, mert közismert ember Szegeden, és sokat szerepel az újságban, de régebben együtt dolgoztam a feleségével. Onnan tudom, hogy ő lett a férje. Régen nem találkoztam a feleségével, de azt tudom, hogy szép családjuk van. Jó embernek tartom a kapitányt, szerintem jó munkát végez rendőrként a városban.

Sarnyai Istvánné nyugdíjas adminisztrátor:
Hogy ki ő? Hát a rendőrkapitány! Hogy is hívják? Na! Mondja már! Mindjárt eszembe jut! Lö-lö-lö... az biztos, hogy lö betűvel kezdődik a neve. Talán Lukács, de nem vagyok benne biztos. Rendes, jó ember, még így is, ahogy most a fotón kinéz. Azt tudom, hogy sportolók a gyerekei. A felesége régebben pingpongozott, ő meg kézilabdázott. Hála istennek még nem volt vele dolgom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdések a csatornázásról

A szegedi csatornaberuházással kapcsolatos szerződések nyilvánosságra hozatalát kéri Botka Lászlótól… Tovább olvasom