Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Fölismeri-e Szabó Gábor rektort?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Szabó Gábor

Ezúttal a Szegedi Tudományegyetem rektorának képét mutattuk a járókelőknek. Komoly és határozott vonásai láttán a legtöbben azt gondolták: politikusról van szó. Egy biztos: politikai jellegű feladat az övé. Szabó Gábor egy 50 milliárd forintból gazdálkodó, ezreknek munkát adó intézményt vezet és testesít meg a külvilág felé.

Bencsik Péter, tudományos segédmunkatárs:

– Ő a rektor, Szabó Gábor. Különösebb személyes viszonyom nincs vele. Úgy gondolom, pozíciójára alkalmas ember. Nem követem az egyetemi eseményeket, csak a kari életet. A rektor fontos társadalmi pozíciót tölt be, reprezentálja az egyetemet, a tudományos közéletet. Menedzser típusú vezető, ez a kijelölt útja a jövőnek, amivel persze nem feltétlenül értek egyet. De ha egy ilyen vezető az egyetemről származik, jobb, mintha kívülről ültetnék be.

Gombár Angéla, gyesen lévő anyuka:


– Az ciki lesz, ha nem fogom tudni? Húha, nem tudom. Nem tudom... Politikus? Egyszerűen csak a külső, az ápoltság alapján tudom megítélni őt. Látszik rajta, hogy vezető beosztású egyén. Talán politikus. De csak így ránézésre mondom, a külső jegyek alapján. Ha híres ember, akkor valószínűleg politikus. Egy szimpatikus, határozott fellépésű ember. Ő a rektor? Juj, ez nagy égés egy egyetemi hallgatónak. Ő a szegedi egyetem rektora...?!

Szalkai Sándor, főiskolai hallgató:

– Valóban ismerős, politikai személy. Nagyon fontos mondanivaló előtt áll, közéleti személyiségre, politikusra gondolok. Mintha már láttam volna hírműsorokban. Szerintem szegedi is. Itt a polgármesteri hivatal környékén dolgozó személy? Várjunk, szerintem Szeri István. A nevet ismerem, a karakteréből következtettem erre. Az arc és a ruházat – ebből gondoltam rá. A rektor? Ja, igen, őt is ismerem, meg szokta nyitni a félévet.

Varga Edina, tanuló:

– Polgármester? Nem... Politikus. Olyan a kinézete. Talán láttam, meg hallottam is róla, csak most nem ugrik be a neve. Ránézésre aranyosnak tűnik. Nem tudom, fogalmam sincs. Humorosnak nem látszik, okos feje van. Olyan apás stílusú. Pici a füle. Komoly ember; a matek tanáromra hasonlít. Félre áll a nyakkendője, és az általában úgy szokott lenni a politikusoknak... Bizalomgerjesztő. Biztos vagyok abban, hogy politikus. Legyen MSZP-s politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvilágítják a kórházat

A rendelőintézet után a szegedi kórházat is átvilágítják. László Gábort, a szakrendelő volt… Tovább olvasom