Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Fölismeri-e Székhelyi Józsefet?

Új játékot indítunk, és invitáljuk minden olvasónkat, vegyenek részt benne, tippeljenek velünk. Azt kérdezzük mindannyiszor: ki van a képen? Újságíróink itt vagy ott megszólítják önöket az utcán, és mutatnak fényképet egy híres emberről.
Új játékot indítunk, és invitáljuk minden olvasónkat, vegyenek részt benne, tippeljenek velünk. Azt kérdezzük mindannyiszor: ki van a képen? Újságíróink itt vagy ott megszólítják önöket az utcán, és mutatnak fényképet egy híres emberről. Nem amerikai sztárokról, vagy a világpolitika ismert arcairól, hanem olyan emberekről van szó, akik itt élnek Csongrád megyében. Talán ismeri őt, talán nem, a játék lényege a találgatás. Mit mond önnek a portré, mit árulnak el az arcvonások? Ha netán rögtön ráhibázik, mondja el, mit jelent önnek az illető munkássága, személye. Első alkalommal Szegeden, a Stefánián sétálva a Szegedi Nemzeti Színház igazgatójának képét mutattuk a járókelőknek. A direktor kifejező, elmélyült vonásai láttán még a fiatalok is helyesen tippeltek: igazi művészemberről van szó.

Rácz Andrea, tanuló:

– Már most mondom, hogy nem ismerem, beleláttam a kezében tartott lapba. Valami professzor lehet? Nem hiszem... Pedig csak professzor, tanár, vagy orvos lehet... Könnyebbet nem lehetne kérdezni? Bevallom: fogalmam sincs. Muszáj ilyet játszani? Talán valami író lehet. Nagyon elmélkedik, biztos, hogy értelmiségi. Tudós vagy író. Azért mondom, mert szemüveges, meg – nem is tudom – próbál okosnak látszani. Meggyőző. Tudós vagy író lehet.

Hevesi Istvánné rokkantnyugdíjas:

– Tudom, ismerem, Székhelyi József van a képen. Ismerem őt régóta. Már azelőtt szerettem mint színészt, hogy Szegedre került volna. Tudom, hogy most itt színházigazgató. Sajnos én keveset járok színházba, mert a pénztárcám nem engedi meg. De szeretnék sűrűbben járni. Sokat hallottam róla, az Orbán Viktorral kapcsolatos témákat is; de én attól függetlenül kedveltem, kedvelem most is. Nem tudok róla rosszat mondani.Skorka László hegedűművész:


– Székhelyi József van a képen, ismerem személyesen, jó embernek tartom. Színészként kiváló, nagyon népszerű művész. Szerintem jó irányba halad vezetésével a színház. Bár bevallom: pontosan nem látok a kulisszák mögé, hiszen én csak egy muzsikus vagyok, így azért nem mozgok annyira otthonosan a színházi dolgokban. Nekem Székhelyi egy nagyon szimpatikus ember, szoktam vele személyesen is beszélgetni.

Nagyiván Anikó tanuló:


– Uhhh, nem is tudom, ki lehet. Ismerős az arca, de nem jut eszembe, ki lehet. Mozdulatai, arcvonásai alapján gondolkodó ember, talán filozófus. Író is lehet. Ezek komoly arcvonások, mindenképpen gondolkodó emberre tippelek. Bár talán inkább művészemberféle. Kiérződik egy ember arcán, milyen gondolatok járnak a fejében. Ő sokkal inkább befelé tekintő ember, aki inkább a művészetek iránt érdeklődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor rapült a színpadon

Két nagyszabású koncertet adott a Rapülők Budapesten. Geszti Péter zenekara közel százfős… Tovább olvasom