Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Foltos hiénákat mutatnak be a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark új állatot, a foltos hiénát kívánja bemutatni a hétvégén a közönségének. A négy látványos, egész nap aktív állatot az oroszlánok kifutója mellett helyezik el.
Mindenki számára köztudott, hogy dögevő állatként a foltos hiénának szerepe van a szavannák tisztántartásban, és a sérült, beteg állatok eltávolításában a hatalmas csordákból.

Kevesen tudják azonban, hogy kitűnő vadászok, akik jó szervezett módon nagyon kitartóan űzik a prédájukat. Erősen szocializált csapatokban élnek. Sajnos a szabad természetben a számuk jelentősen lecsökkent, Dél- és Közép Afrika szavannáin élnek. Sokan azt állítják, ha a két hátsó lábuk nem lenne ilyen aránytalanul rövid, akkor a szavannákon ők lennének a csúcsragadozók, nem pedig az oroszlánok, hiszen amellett hogy jól szervezetten vadásznak, az emlősállatok közül nekik van a legerősebb harapásuk. A megfigyelések szerint még a bivaly lábszárcsontját is képesek összeroppantani.

A Szegedi Vadasparkba a négy hím foltos hiéna állatkerti tenyészprogram keretén belül került, két franciaországi állatkertből. A foltos hiénákról törzskönyvet vezetnek, melynek célja a későbbi tenyészprogam megalapozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eskü és tüntetés

Erdélyben két március 15-i esemény készül, megtestesítve a dilemmát: politikai alkuk révén vagy… Tovább olvasom