Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Folyamatosak a fejlesztések, felújítások a településen - Idén csatorna, jövőre játszótér épül Röszkén

Röszke - A befejezéséhez közeledik a belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Röszkén, ahol már tavaly elkészült az iskola napelemes rendszere, jelenleg a két orvosi rendelő hőszigetelése és fűtés-korszerűsítése zajlik.
– Több pályázati forrásból tudunk fejlesztéseket megvalósítani, ezek közül a legjelentősebb a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program. Már a befejezéséhez közeledik a belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása, amely a Felszabadulás utcát érinti. Ez több mint 100 millió forintos költségvetésű beruházás, amely ősszel elkészül – kezdte Molnárné Vér Ágnes, a röszkei önkormányzat projektfelelőse, akit a településen folyó fejlesztésekről kérdeztünk.

További TOP-os pénzből energetikai fejlesztéseket valósítottak meg. Az egyik a már tavaly elkészült iskolai napelemes rendszer kiépítése.

A tornacsarnok energetikai fejlesztése is a befejezéséhez közeledik, itt a fűtést korszerűsítették, és szintén napelemes rendszert építettek ki. Jelenleg a két orvosi rendelő hőszigetelésén és fűtés-korszerűsítésén dolgoznak a munkások, ezek december 31-ig készülnek el.
Folyamatosak a fejlesztések, felújítások Röszkén.- Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
– A tornacsarnokban a sportkörrel együttműködve és tao-támogatásból a belső tereket tudtuk megújítani. A tornacsarnokunk 1992-ben épült, eléggé elhasználódtak a vízvezetékek és a villamos hálózat is. Ezekre már ráfért a korszerűsítés – sorolta a projektfelelős.

Megtudtuk, hogy a tanyafejlesztési programban idén külterületi csomópontokban és buszmegállókban napelemes közvilágítási oszlopokat telepítettek tíz helyre.

Vannak olyan fejlesztések, amelyek még nem indultak el, de már tervezik. Ezek támogatói okirattal rendelkeznek, és benyújtották a pályázatokat, elbírálás alatt vannak. A leader-pályázatok a kistelepülések kisebb költségvetésű fejlesztéseinek finanszírozására alkalmasak. Röszke ebből szeretné jövőre teljesen felújítani a tizenöt éves játszóterét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakemberre kell bízni a napelemek telepítését

Szakemberre kell bízni a napelemek telepítését
Valós problémákat mutatnak be idén is október 9. és 20. között az Újszegedi Bioépítészeti Napok… Tovább olvasom