Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Folyamatosan újítják a szegedi Boszorkánykonyhát

Befejeződött a szegedi Széchenyi téri egykori Boszorkánykonyha belső falrészeinek bontása. Az életveszélyessé nyilvánított épület felújítása a vízszigeteléssel folytatódik.
Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Széchenyi tér sarkán álló, egykori eklektikus Meyer-ház felújítása még tavaly megkezdődött. A látványos munkát belülről, a bontással kezdték meg, amit nemrégiben befejeztek. Aprólékosan, óvatosan haladtak előre, mivel korábban életveszélyessé nyilvánították a Híd, a Kelemen és a Victor Hugo utcára néző épületet. Éppen ezért a Boszorkánykonyhaként az 1980-as években jól működő műintézmény felső szintjéről huszonhárom lakás bérlőjét kiköltöztették.

Az épületet a Pont 2004 Kft. 210 millió forintért vásárolta meg az önkormányzattól. Az ügyvezető igazgató kérdéseinkre annyit válaszolt, hogy az épület aláfalazását végzik és konyhafőnököket keresnek. Arról nem akart beszélni, hogy mi üzemel majd az épületben. A jelek szerint új éttermet nyitnak, egyes épületrészeket pedig bérbe adnak. A Szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Rt. több mint két évvel ezelőtt félmilliárd forintra becsülte a rekonstrukció költségét.

Az önkormányzat városüzemeltetési iroda vezetője, Molnár László azt mondta: a szerződés szerint nincs késésben az új tulajdonos, látszik, mindent megtesz, hogy minél hamarabb elkészüljön a munkával. Kijelentette, nem egyszerű a felújítás, mivel műemléket kell átépíteni, ami mindig sok gonddal és körültekintéssel jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímárné elindulhat a választásokon

Indulhat a szegedi 3-as választókerületben pénteken elutasított Tímárné Horváth Magdolna, az MDF… Tovább olvasom