Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Folytatódott a panelházi véres dráma Szegeden

Kis híján késeléssel folytatódott a hétfő hajnali véres dráma a szegedi, Kereszttöltés utcai tízemeletes panelházban. A rendőrség két férfi ellen eljárást indított, mindkettőt rabosították. A lakók félnek, hogy előbb vagy utóbb halálos áldozat is lesz.
– A kaputelefonon felszóltam a srácnak, és azt mondtam neki, kérjen bocsánatot édesanyámtól és tőlem a hajnalban történtekért – mondta a szegedi, Kereszttöltés utca 27. számú ház A lépcsőház második emeletén lakó Janó a hétfő kora esti, a rendőrség szerint csoportosan elkövetett garázdaság előzményeiről.

A fiatal férfi, mint azt tegnap megírtuk, hétfő hajnalban a lakásuk előtt „találkozott" T. Miklóssal és a fiú élettársával, Kittivel. A lányból ömlött a vér, néhány perccel korábban öngyilkosságot kísérelt meg, több helyen elvágta a kezét és a karját. Szem- és fültanúk szerint a lány sikoltozva könyörgött T. Miklósnak, hogy ne bántsa, engedje el.

Janó arra ébredt, hogy negyed három körül az édesanyjával üvöltözik valaki. Kiment, mire őt is és anyját is megfenyegette T. Miklós, aki azt ordította feléjük, ne merészeljék a rendőrséget hívni, mert pórul járhatnak. Kitti élettársa ezután bezúzta a lépcsőházajtó üvegét, majd a kórházban is botrányt okozott, ezért eljárás indult ellene.

Janó a bevezetőben említetteket azzal folytatta, hogy elindult gyalog felfelé, a negyedik és az ötödik emelet között találkozott T. Miklóssal. A férfi egy kést tartott a kezében, amit sikerült elvennie tőle, a penge közben a megsebesítette T.-t.
– Ha nem veszem el tőle a 26 centis kést, biztos leszúrt volna! – mondta Janó. T. Miklós az attak után felszaladt a kilencedik emeleti albérletébe, a másodikon lakó fiatalember pedig kiment az épületből, értesítette a rendőrséget és a mentőket, a kést pedig letette egy, a ház előtt lévő padra.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben csoportos garázdaság bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság, hétfő este két férfit előállítottak – közölte lapunkkal M. Toronykőy Márta. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közleményében kitért arra is, hogy az ügyben számos körülményt, ellentmondást kell tisztázni. A rendőrség eddigi adatai szerint a két férfi elfajuló beszélgetésébe mások is bekapcsolódtak.

A rendőrök mind a két férfit előállították, a kapitányságon rabosították őket, azaz ujjlenyomatot vettek tőlük és fotók is készültek róluk. T. Miklóst kihallgatása előtt az új klinikára szállították, ahol ellátták sebeit.
– Csalódtam az igazságszolgáltatásban. Annyira el voltam keseredve, hogy nem is tettem vallomást. Én voltam életveszélyben, és ellenem is eljárást indítottak. Hagynom kellett volna, hogy leszúrjon? – kesergett Janó.

Az A lépcsőházban a lakók tanácstalanok. Tegnap délelőtt arról beszélgettek, hogy előbb vagy utóbb halálos áldozata is lesz az elmúlt napok őket sokkoló eseményeinek. Nem titkolták, nyugtalanok, félnek.
– A lépcsők, a pihenők ismét véresek, szörnyű érzésem van, amikor kijövök az épületből vagy a lakásom felé tartok – mondta egy, a férjével éppen kilépő középkorú nő.

Közben előkerült T. Miklós. A középtermetű, szikár férfi ezúttal is másképpen emlékezett a történtekre. Azt mondta, hétfő este öt-hat férfi várta az utcán, a lépcsőházban ketten ugrottak rá, a kést önvédelemből vette elő. Vallomása egyetlen pontban egyezett a második emeleten lakóéval, sérüléséről ugyanazt mondta, mint Janó, azaz a penge akkor vágta meg a tenyerét és az ujjait, amikor a kést kicsavarták a kezéből.
T. Miklós jobb szeme alatt lila folt, arcán, karjain ütések és karmolások (vágások?) nyomai éktelenkednek.

– Ezeket nem tegnap szereztem, hanem korábban. Tegnap csak két maflást kaptam. Egyébként verekedős típus vagyok – mondta. A kést és a kórházi látogatásra is magával vitt sodrófát azért vette magához, hogy meglepetést okozzon támadójának. Amikor letört fogáról kérdeztem, legyintett. Arra, hogy a házban rettegnek tőle, azt mondta, hamarosan elköltöznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taj-kontroll – adatok nélkül

Tegnaptól kell taj-kártyájuk alapján ellenőrzni a betegeket: fizetnek-e utánuk egészségbiztosítást.… Tovább olvasom