Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Fordulat a szegedi tekés történetben

Szeged - Alkalmatlanság miatt kezdeményezi a szegedi sportbizottsági elnök leváltását Szentgyörgyi Pál alpolgármester.
– Aki a sportot sportbizottsági elnök létére szakszerűtlenül, fölkészületlenül megtámadja, és közben még tisztességes embereket is bűncselekményekkel gyanúsít meg, az alkalmatlan erre a posztra. Ezért kezdeményezni fogom, hogy a szeptemberi közgyűlés váltsa le Kohári Nándor képviselőt és azt, hogy a Fidesz jelöljön helyette a sportbizottság élére hozzáértő embert – közölte tegnap lapunkkal Szentgyörgyi Pál. A szegedi alpolgármesternek, mint mondta, a tekés szerződés körüli botránykeltés miatt telt be a pohár.

Fejvesztés

Az alpolgármester kezdeményezéséről véleményt kértünk az érintett Kohári Nándortól. – Tegye azt. Kezdeményezze a leváltásomat – mondta a sportbizottsági elnök. – A szegedi politikában mindenesetre példátlan döntés lesz, ha a kormánypárti többség levált egy ellenzéki bizottsági elnököt. Azt tudom mondani, Szentgyörgyi Pál elveszítette a fejét, ő tudja, mi az oka, hogy ennyire fél – mondta Kohári.

Mint megírtuk, Kohári Nándor az Állami Számvevőszéken és az Országos Rendőr-főkapitányságon jelentette föl a városi önkormányzatot, mert szerinte Szegednek kárt okozó vagyonátruházási szerződést kötöttek a Teke Club Kft.-vel, így az újszegedi tekecentrum a vállalkozás tulajdonába került.

– A Fidesz-frakció, remélem, olyan sportszerető képviselőt javasol majd a bizottság új elnökének, aki támogatja, hogy a sportegyesületek a saját pénzükből is építsenek sportlétesítményeket – közölte az alpolgármester. Azt is elmondta, a sportbizottság néhány hónapja már fölszólította Kohári Nándort, hogy ne éljen vissza elnöki funkciójával és ne használja azt a Fidesz érdekeiért. A bizottsági többség arra figyelmeztette Kohárit, hagyjon föl ezzel a gyakorlattal, úgy látszik, hiába – mondta Szentgyörgyi Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordévadot zárt a szegedi szabadtéri

Szeged - Rekordévadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok. Csúcsot döntött a hetvenezres nézőszám, és… Tovább olvasom