Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Forgalmi dugók az iskolakezdéssel

Szeged - Forgalmi dugók akadályozták tegnap reggel Szegeden a közlekedést – számos iskolában már megtartották a tanévnyitókat.
Óriási forgalmi dugó volt tegnap reggel Szegeden. Akik hét és nyolc óra között indultak munkába, legalább fél órát késtek munkahelyükről. A Belvárosi híd szegedi feljárójától egészen az újszegedi sportcsarnokig kígyózott az autós sor. Nem volt jobb a helyzet a Tisza Lajos körúton sem.

Az Anna-kúti csomópont és a Dugonics téri kettős körforgalom között félméterenként követték egymást az autók. A város más részein is csak lépésben haladtak a járművek. Ugyanakkor a tömegközlekedési eszközökön nem volt tumultus. Bár az autóbuszokon, trolikon és villamosokon is többen voltak a reggeli órákban, mint a nyári hónapokban, mégis kényelmesen lehetett utazni.

A dugók oka a tanévkezdés. Több szegedi iskolában már pénteken délelőtt megtartották a tanévnyitó ünnepséget, hogy hétfőn teljes gőzzel tudjanak tanítani.

A közlekedési helyzet szeptember 3-án várhatóan még rosszabb lesz, hiszen minden tanintézményben megkezdődik a munka. Ráadásul hétfőn reggel a rakpartot még nem használhatják a járművek.
A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-nál megtudtuk, a nemzetközi tiszai halfesztiválon ugyan folyamatosan takarítanak majd, de a rakpart felsúrolását csak hétfőn reggel hat órakor kezdik.

Amíg ezzel nem készülnek el, addig az autósok nem közlekedhetnek a rakparton. Ezáltal a Tisza menti út nem tehermentesítheti a reggeli csúcsforgalomban a körutakat. Aki tehát hétfőn időben szeretne megérkezni a munkahelyére, az legalább egy órával hamarabb induljon el otthonról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még két hétig láthatók a múlt századi szexbombák

Szeged - Ha az eredeti tervek szerint a hét végéig tartana nyitva a Móra-múzeum Rejtett szépségek… Tovább olvasom