Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Forgatókönyv Darvasi novelláiból

Darvasi László Összegyűjtött szerelmeim novelláskötetének válogatott írásaiból, 17 nő az életemből címmel készít filmet Gárdos Péter. A kötet főhősének, Szív Ernőnek a történeteit portálunkon is olvashatják.
A Szamárköhögés, A porcelánbaba és Az igazi Mikulás című filmek rendezője, Gárdos Péter Lázár Ervin novellái után ismét szépirodalmi alapanyagból tervezi következő játékfilmjét. A 17 nő az életemből Darvasi László Összegyűjtött szerelmeim című novelláskötetéből csemegéz. A rendező egy XXI. századi Szindbád-történetet szeretne készíteni a főhős egymással összefonódó szerelmi kalandjaiból. A Délmagyarországban is megjelent Szív Ernő-történetek szülőatyját a tervezett film forgatókönyvének alapváltozatával kereste meg a rendező.

Még nincs főszereplő

A film férfi főhősére – a korai negyvenes éveiben járó modern Szindbádra – még nem találtak rá az alkotók. A női szerepek többségére már megvannak a jelöltek, ám tavasszal újabb castingot terveznek.

– Beleírtam ezt-azt, majd visszaküldtem neki. Péter továbbírta, megint elküldte, s így tovább. Néha személyesen is találkoztunk, de a kész forgatókönyv még nem létezik. Több mint húsz variációval bírunk, de még közel se látjuk a történet végét. Ez nem feltétlenül baj, ez egy ilyen műfaj – mondta el az író. Darvasi szerint egy nagyregény megírása könnyed délutáni házi feladatnak tűnik egy film anyagi bázisának előteremtéséhez képest. A filmterv után orosz, német és osztrák gyártó érdeklődik. Gárdos Péter úgy tervezi, hogy körülbelül 350-400 millió forintból megvalósítható a film. A forgatást idén nyáron kezdik és leghamarabb decemberben fejezhetik be.

– Hogy miről szól a film? Szív Ernő kalandjairól, aki mindenféle nőkkel, lányokkal, özvegyekkel kerül kapcsolatba. Nőkkel, akiket érteni lehet, vagy akiket nem lehet érteni, akik mindent lemorzsálnak, akik folyton a halálunkra gondolnak, akiket nem lehet lelőni, és akik a mauthauseni tusoló alatt állva beszélnek hozzánk. Szóval ahány nő, annyi helyszín. Börtöntől a csillagos égig járjuk az utat – beszélt a sztoriról Darvasi. A New Yorkban tartózkodó író jelenleg egy nagyregényen dolgozik: 19. század, Szeged, Bécs, Szarajevó. Virágzabálók a címe. Talán egyszer ezt a történet is celluloidra álmodják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétharmaddal kevesebb rezidens

Az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi: 2008-tól önköltségessé teszi a szakorvosi végzettséghez… Tovább olvasom