Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Forró Anita az egyetem arca

Forró Anita lett az egyetem arca, vagyis az idei év legszebb egyetemistája. A másodéves bölcsész királynő udvarhölgyei: Kovács Éva Melinda és Kovács Anett. A választást kedden éjjel tartották a SZOTE-klubban, a versenyen 13 lány indult.
Anita a szépségiparral egyelőre nem kacérkodik Fotó: Karnok Csaba
A kedd este 10 órára meghirdetett egyetemi szépségkirálynő-választás szigorú őrei, a klub biztonsági emberei komolyan vették feladatukat: tíz óra előtt két perccel még nem engedték be az érdeklődőket. Amikor végre bejutottunk, volt, aki rögtön vissza is fordult: zaklatásnak vette, hogy az őrök átvizsgálnák hátizsákját.

A színpad még üres volt, a klub közönsége azonban egymást taposva szorongott előtte. Az indulókra főleg lányok voltak kíváncsiak – talán vetélytársak, talán barátnők.

– Kicsit csúszunk, a lányok még öltöznek – közölte az egyik szervező. Fél 11 után megjelent a műsorvezető, Bene Szabolcs, és kérte a zsűrit, ne felejtse: arc szépségversenyről van szó, ezért a lányok ruháját és alakját ne vegye figyelembe.

– Akkor miért vonulnak fel estélyiben is? – tette fel a jogos kérdést egy fiatalember, majd megjegyezte: jobban örülne, ha csak fürdőruhában mutatnák meg magukat a versenyzők.

Az első fordulóban utcai ruhában léptek színpadra a lányok, és ekkor volt alkalmuk egy rövid bemutatkozásra is.

Egyes rajtszámmal Lamos Renáta indult, a szőke lány alkalmazott növénybiológiát tanul – ami valamiért a nézők egy része szerint vicces. A lányok a „mi leszel, ha nagy leszel" és „mi a hobbid"-on kívül más kérdéseket csak elvétve kaptak, így kevés lehetőségük volt a kibontakozásra. Tápai Gyöngyiről azért megtudtuk, hogy a társadalmat szeretettel és odaadással kívánja segíteni, Ábrahám Melindáról, hogy családcentrikus – az édesanyja a színpad előtt integetett –, Nagy Gyöngyiről, hogy verseket, novellákat, regényeket ír. Tábi Melinda időnként vodka-martinit iszik, és rockzenét hallgat, Fodor Dominika pedig dartsban jó. Dajka Szilvia kedvenc itala az ásványvíz – Bene Szabolcsnak hozzá nem is volt több kérdése. Szalontai Ágnes „a hosszútávfutásban tudja kiteljesíteni önmagát", Kovács Anett védőnőnek készül, ő a következő kérdést kapta: „és akkor te szeretsz injekcióval beadni mindenféle szurit?"

Miután a 13 versenyző elvonult átöltözni, a zsűrit faggattuk. A tavalyi győztes, Varga Krisztina még korainak találta véleményt mondani, de annyit kedvesen megjegyzett: szépek a lányok. A második felvonás rövidebb volt, a versenyzők éppen csak megjelentek estélyi ruhában a színpadon, mosolyogtak, aztán levonultak. Az eredményhirdetésig a Sugarloaf koncertezett.

Jó tanuló, jó sportoló

– Csupán azért neveztem, hogy színesítsem a hétköznapjaimat. Nem számítottam arra, hogy nyerek. Meglepődtem, ugyanakkor fantasztikus érzés – mondta a győztes, Forró Anita. A királynő a győzelemnek nem csak az ajándékok – kétszemélyes utazás, fitneszbérlet, ajándékkosár, ruhakölcsönzési lehetőség – miatt örül: reméli, hogy a barátai is büszkék rá. A másodéves magyar–kommunikáció szakos hallgató az előző félévben a Szegedi Tudományegyetem jó tanuló, jó sportoló cím második helyét nyerte el. Anita erre a címre talán büszkébb, mint a koronára, bár elismeri: nagyon jól hangzik, hogy ő az egyetem arca. A nyertes a szépségiparral egyelőre nem kacérkodik, diploma után legszívesebben egy televízióban dolgozna. Addig is rendszeresen sportol: versenyszerűen tekézik. A színpadon Bene Szabolcs kérdésére a teke és a bowling közötti különbséget taglalva elmondta: szerinte a teke bonyolultabb. De nem szeretném megsérteni a bowlingosokat – tette hozzá gyorsan.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom