Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Forró Anita: Glattfelder tér

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
– Szegeden nagyon sok szép és hangulatos hely van, ilyen szempontból szerencsés, aki itt él. Az én kedvencem a Glattfelder tér, főleg a szökőkút – meséli Forró Anita, aki idén az Egyetem Arca címet nyerte el.
– A „kalapos hölgy" szobra a csobogó víz közepén szerintem csodálatos látvány. Tavasszal ott voltam azon az ünnepségen, amikor Gregor József és Gyurcsány Ferenc felavatta, akkor annyira megfogott az egész tér hangulata, hogy azóta ez a kedvenc helyem.

Esti sétánkon már szinte automatikusan arra vesszük az irányt. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A gyerekek és az idősebbek egyaránt jól érzik ott magukat, akár egyedül, akár társaságban. Általában azért este sétálunk a szökőkúthoz, mert olyankor még meghittebb. Szegeden nagyon sok szép köztéri szobrot találunk, de nekem az összes közül ez tetszik a legjobban. Egyszerű és elegáns. Ötletes megoldásnak tartom, hogy nem reflektorral, hanem visszafogott, romantikus fénnyel világítják meg. A párommal a félhomályban leülünk a szökőkút szélére, beszélgetünk, órákig gyönyörködünk a látványban.

Emlékszem, egyszer egy kirándulásról tartottunk hazafelé a villamoson, és egyszerűen nem tudtunk ellenállni a kísértésnek: le kellett szállnunk. Akármilyen fáradtak voltunk, nem sajnáltuk az időt, hogy egy kicsit leüljünk a padokra. Rendkívül tiszta a szökőkút vize is, remélem, ezt még sokáig tiszteletben tartják, és évek múlva is ugyanilyen hangulatos és kedves lesz ez a hely.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kackiás bajusz, őszülő szakáll

A hippikorszakban rengeteg munkát adtak a borbélyoknak a szakállukat, bajuszukat fazonra igazíttató… Tovább olvasom