Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Fotóművész szemszögéből sétálhatunk Tápén: a jövőnek archivál Schmidt Andrea

Tápé mint egyedülálló érték címmel nyitották meg péntek délután Schmidt Andrea fotókiállítását.
Tápé mint egyedülálló érték címmel nyitották meg péntek délután Schmidt Andrea fotókiállítását. A magyar kultúra napja rendezvénysorozat részeként a szegedi fotóművész Tápéról készült képeit tekinthetik meg február 16-áig a látogatók a Heller Ödön Művelődési Házban.
 
Tápé mint egyedülálló érték - megnyílt Schmidt Andrea fotókiállítása - GALÉRIA. Fotó: Török János

– Ez a fotósorozat továbbadja Tápé hírnevét bűbájos ügyességgel – minősítette nyugalmazott fotóriporter kollégánk tárlatát Neparáczki Ferenc, a művelődési ház igazgatója. – Ezektől a képektől megszépül a falu, bizonyítékul szolgál, hogy lehet egészen másképpen is bemutatni Tápét. Andrea fotói sokoldalúak, gazdag mondanivalójuk van. Aki nem ismeri a falut, az ránéz ezekre a képekre, és végigsétál nevezetes helyein Andreával – fejtette ki az igazgató.

– A hagyományainkat meg kell őrizni, archiválni kell a jövő generációinak – vette át a szót Schmidt Andrea. – Ebben a mostani digitalizált világban sok minden könnyen elvész, ezért fontos eltennünk a tudásunkat, emlékeinket az utókornak. Amit ma tudunk, azt nem biztos, hogy holnap is, emiatt felelősség hárul ránk, hogy továbbadjuk tapasztalatainkat – hangsúlyozta Schmidt Andrea.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baksi férfi halt meg Bősárkányban - ráomlott a föld, hiába próbálták újraéleszteni

Baksi férfi halt meg Bősárkányban - ráomlott a föld, hiába próbálták újraéleszteni
Csongrád megyéből, Baksról ment Győr-Moson-Sopron megyébe dolgozni az a középkorú férfi, akit… Tovább olvasom