Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Fuldoklót mentettek

Szeged - Fuldoklókat mentettek ki tegnap a sziksósfürdői strandon a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat munkatársai.
Közreműködésükre szerencsére nem élesben volt szükség, senki nem volt veszélyben – a második alkalommal megrendezett Vízparti Kvízpartyn tartottak bemutatót a részt vevő gyerekeknek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett rendezvény célja az volt, hogy a közreműködő szervezetekkel együtt felhívják a gyerekek figyelmét a szünidőben előforduló veszélyhelyzetekre és azok elkerülésére.

A legtipikusabb nyári balesetet mutatták be a vízimentősök a Sziki strandján az általános iskolásoknak  – a gyerekek a vákuumágyat is kipróbálhatták. Fotó: DM/DV
A legtipikusabb nyári balesetet mutatták be a vízimentősök a Sziki strandján az általános iskolásoknak – a gyerekek a vákuumágyat is kipróbálhatták. Fotó: DM/DV

A gyerekek öt állomáshelyen sajátíthatták el a legfontosabb tudnivalókat: a mentősök például a legtipikusabb nyári baleseteket mutatták be, a vízimentők „forgatókönyve" egy ittas fiatalemberről szólt, aki rosszul mérte fel a víz mélységét, és fejest ugrott a habokba. A vízirendőrök arról is beszéltek a gyerekeknek, milyen szabályokat kell betartaniuk árvíz idején. A 8 oktatási intézményből érkezett 120 általános iskolás figyelmét felhívták a strandlopásokra, de kipróbálhatták a vákuumágyat, és mentőmellényben is lebegtek a vízen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják a Fideszt

Szeged - Csongrád megyei roma kisebbségi önkormányzati és kisebbségi szervezetek képviselői… Tovább olvasom