Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fürdőbelépő az önzetleneknek

Hetvenezer fürdőbelépőt ajándékozott Mórahalom önkormányzata a regionális vérellátó központ részére. A jegyeket januártól a véradók kapják. A szerződés aláírása után tegnap Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere is vért adott.
Nógrádi Zoltán kamerák kereszttüzében adott vért Fotó: Gyenes Kálmán
Hetvenmillió forint értékben ajándékozott fürdőbelépőt tegnap az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjának a mórahalmi önkormányzat. Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló 70 ezer jegyet januártól a dél-alföldi régió véradói kapják meg. A központ 150 dolgozója fejenként 10 alkalomra szóló belépőt kapott.

Dr. Szekeres Veronika, a központ vezetője elmondta, az elmúlt egy évben 12 százalékkal nőtt a vérkészítmények iránti igény, ugyanakkor csökkent a véradók száma. A legtöbb vért Magyarországon a nyolcvanas években adták. A sorkatonaság megszűnése a régióban kétezer egység vér kiesését jelentette, ezért a folyamatos vérellátás biztosításához komoly szervezőmunkára van szükség. Ennek ellenére Csongrád megye még mindig első helyen áll az országban az ezer főre jutó véradók számát tekintve. A megyében évente körülbelül 30 ezer egység vért vesznek.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kijelentette, az országosan egyedülálló jótékonysági akció egyik célja felhívni a figyelmet a véradás fontosságára és hozzájárulni a véradók körének bővítéséhez. Céljuk ezen kívül növelni a fürdő ismertségét és mivel a létesítmény állami támogatással épült, szerették volna az adófizetőknek ezen a módon megköszönni a támogatást. A támogatásról szóló szerződés aláírása után Nógrádi Zoltán – életében először – maga is vért adott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhibaperben nyert az egyetem

Jogerősen is pert nyert a Szegedi Tudományegyetem egy műhibaperben. A felperesek 10 millió forintot… Tovább olvasom