Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Füstölt az elektromos kábel a szegedi Radnóti gimnáziumban

Szeged - A Radnóti Miklós gimnázium új technikai berendezései miatt az elektromos hálózat felmondta a szolgálatot. A múlt héten állandó áramkimaradások, csütörtökön pedig elektromos füst zavarta meg a tanítást.
Egy hete folyamatos áramkimaradás miatt sötétültek el naponta kétszer-háromszor a szegedi Radnóti Miklós gimnázium termei. A diákok kezdetben mulatságosnak tartották a helyzetet, mostanra azonban zavaróvá vált.

– Korábban is előfordultak hasonló áramkimaradások, de csak két-három havonta egyszer. A múlt héten számítástechnikai versenyt rendeztünk az iskolában. Sok monitor, projektor és laptop működött. Sötétedett, ezért a világítást is felkapcsoltuk. A nagy megterhelést nem bírta a rendszer, és lecsapta a biztosítékot, de ekkor még elég volt csak visszakapcsolni – mondta Gál Béla igazgató, aki a problémát még a múlt héten jelezte az NGSZ-nek (Nevelési Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata) és a városvezetésnek, ahonnan azonnal reagáltak a problémára.

Villany helyett természetes fény a Radnótiban, de ez kevés az iskolai munkához.
Fotó: Karnok Csaba

Csütörtök délután fél egy körül azonban ismét áramkimaradás volt az iskolában: az alagsori fővezeték felforrósodott és füstölt. Az igazgató tanítási szünetet rendelt el, kiüríttette az épületet, ahol újabb tanulmányi versenyeket szerveztek volna, így ezeknek a környező középiskolák adtak otthont.

Péntekre ideiglenesen rendbe hozták a rendszert, ezért zavartalanul folytatódhatott a tanítás. Két óra után a villanyszerelők vették birtokukba az épületet, és elkezdték kicserélni a gerincvezetéket valamint néhány kapcsolót, így a jövő hétre megszűnnek a kellemetlenségek.

Olvasóink írták

  • 1. Kriszta(egy Radnótis diák) 2007. november 18. 14:11
    „Igaz.Hirtelen tényleg vicces dolognak tűntek a pár perces áramkimaradások, de amikor mentünk csütörtökön a versenyre és megtudtuk, hogy mi történt akkor megijedtünk.De szerencsére megjavítottak mindent!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csillag erődöt keresik a régi Sajtóháznál

Szeged - Elkezdődött a régi Sajtóház, a Stefánián több mint egy éve üresen árválkodó Vajda-palota… Tovább olvasom