Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Füstszív és dugóhúzó Szatymaz felett

Szatymaz - Idén sem szűkölködött látványosságban a repülőnap Szatymazon: a nap fő eseménye Veres Zoltán műrepülő bemutatója volt, aki „szívesen" érkezett meg a falu felé világbajnoki gépével.
– Eddig csak a kecskeméti repülőnapokon jártunk, a szatymazin most vagyunk először. Nem gondoltam volna, hogy ilyen profin meg tudják oldani itt is a repülőnapot – mondta Juhász Róbert, aki feleségével és ötéves kisfiával, Rolanddal látogatott ki a VI. Szatymazi Repülőnapra szombaton. Roland két bemutató között éppen a kiállított rendőrautó gyomrából mászott elő. A kisfiút – ahogy apukájától megtudtuk – minden érdekli, ami villog. A szentmihályi családnak nagyon tetszettek a különféle repülős bemutatók, Roland pedig életében most látott először testközelből repülőt.

A nap fénypontja Veres Zoltán Európa- és világbajnok műrepülő műsora volt, amelyet a mezőgazdasági gépek ötöskötelék-bemutatója előzött meg. A világbajnok MXS gépéhez hasonlítva a szúnyogirtáshoz is használt gépek csigalassúnak tűntek a szatymazi horizonton. Egy bámészkodó kisfiú meg is jegyezte, hogy olyan régen szálltak már fel, és nem értek vissza a mezőgazdasági gépek a nézők fölé, hogy biztos Szegedre is beugrottak még szúnyogot irtani. A lassúságnak azonban megvolt a maga előnye: az öt gép nagyon szépen tudott egymás mellett lavírozni a kristálykék égtengeren. Műsoruk csattanója stílszerűen egy kis permetezés volt: kékre színezett vizet engedtek ki a gépek magukból a reptér felett.

Füstszív és dugóhúzó Szatymaz felett. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Veres Zoltán két éve jó órás késéssel érkezett meg Szatymazra a műsorban meghirdetettekhez képest – a világbajnok ezúttal tíz perccel hamarabb ért a reptér fölé, ahol azonnal egy füstszívet rajzolt MXS-ével az égboltra, amit a már hagyományosnak mondható dugóhúzók követtek. A jó tízperces műsor alatt sok ember szája tátva maradt: a különböző légi piruettek mellett Veres oldalazva és fejjel lefelé szállva is elhaladt alig néhány méterre a nézősereg előtt, pár centivel a föld felett. A látványos műsort a közönség vastapssal köszönte meg a világbajnoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobori búcsú lovas kocsikkal és Mádl Dalmával

Különleges kordéval, fiákerrel, pados kocsival, sátras szekérrel is érkeztek a Szeged környéki falvakból és tanyavilágból Ópusztaszerre vasárnap a 116 éves Szobori búcsúra. Tovább olvasom