Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Futár viszi a virágkölteményt

A színes és illatos nőnapi virágcsokrokért tegnap még kevesen mutattak érdeklődést a boltokban. A Mars téri piacon már vásárolgattak a férfiak, de az árusok szerint ma lesz az igazi roham. A közelharc elkerülhető: az egyik szegedi virágbolt házhoz szállít.
Zsúfolt virágbolt és piac nőnapon: ez minden férfiember rémálma. A kinézett csokrot pedig egészen biztosan a sorban pont előttünk álló vásárolja meg. Ha kímélni akarjuk magunkat ettől a kellemetlenségtől, az egyik szegedi virágbolt extra szolgáltatása jelenthet megoldást számunkra: pár órán belül házhoz szállítják a megálmodott bokrétát.

– Ehhez csak egy telefonra vagy internet hozzáférhetőségre van szüksége a megrendelőnek – mondja Szakács Zoltán üzletvezető, aki feleségével együtt próbálja megkönnyíteni a virágot vásárlók életét. A szolgáltatást elsősorban a szegedieknek találták ki. – Sajnos a városban még nem sokan veszik igénybe ezt a lehetőséget, a legtöbb megrendelésünk vidékről és külföldről érkezik. Legutóbb egy Ausztráliában élő hölgy küldött rajtunk keresztül virágcsokrot szegedi édesanyjának – mondja az üzletvezető. Már nőnapra is érkeztek megrendelések: egy budapesti férfi Szegeden dolgozó hölgyismerősét kívánja virággal meglepni a mai napon.

Kínálat és fizetés

A házhozszállítás Szeged belterületén nyolcszáz forintba kerül, a kínálatról pedig a virágbolt on-line áruházából tájékozódhatnak a megrendelők. Fizetni banki átutalással, személyesen vagy rózsaszín csekken keresztül lehet. A rendeléskor a megajándékozott elérhetőségét is meg kell adni, akit csak akkor hívnak fel a bolt alkalmazottai, ha többszöri próbálkozás után sem tudják kézbesíteni a csokrot.

– Tavaly ilyenkor rengeteg munkánk volt, egész nap virágot kellett szállítanom: a kézbesítéskor a hölgyek többsége elsírta magát, annyira meghatódott. Akadt persze olyan is, aki meglátta a csokrot és az „Ez nem normális!" felkiáltás hagyta el a száját, de nem ez a jellemző. A nők értékelik a figyelmességet, még akkor is, ha nem személyesen adja át a férfi a virágot – mesél a tapasztalatokról Szakács Zoltán, aki hamarosan bővíteni szeretné boltjuk szolgáltatását. A virágok mellett italok, torták és egyéb nyalánkságok házhoz szállítását is tervezi.

Vásárlókkal tegnap csak a Mars téri virágpiacon találkoztunk – feltételezhetően még nem értesültek a házhoz szállítás lehetőségéről. Elmondásuk szerint a hosszú várakozás és lökdösődés elkerülése végett vették meg egy nappal korábban a nőnapi virágcsokrokat.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók újítják fel a Hágit

Fordulat történt az 1997. december 31. óta zárva tartó Hági ügyében, tegnap megkezdődött az épület… Tovább olvasom