Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Galambszabadítás a rács mögül

Szegediek, sőt salgótarjániak is etették azt a galambot, amelyik hetekkel ezelőtt esett csapdába a Kelemen utcai egykori hanglemezbolt lehúzott rácsa mögött. Lapzártánkkor érkezett a hír: az IKV Rt. emberei tegnap este megoldották a problémát, és szabaddá tették a galamb útját.
A madarat itatták, etették – nem csupán a szegediek. Fotó: Segesvári Csaba
Rács mögött élt hetek óta egy galamb a Kelemen utcai egykori Fotex Records előterében. A madár a lehúzott roló és a bejárati ajtó közé került, és mivel az épületet nem használják, nem volt, aki kiengedje. Etetni viszont többen is etették – így az állat életben maradt. A járókelők által összeállított menü rizsből, kukoricából, némi poros zsemléből és fagylalttölcsérből állt. Van a „kalitkában" egy chipses zacskó is, tartalmát vélhetően nem a galamb fogyasztotta el. Rendszeresen kapott vizet is, pontosan négy műanyag tálkája van – kettő kiszáradt.

A bezártságot eleinte nehezen viselte, de egy idő után elmúlt a félénksége. Ezt Sepáncz Rékától és Füzesi Tamástól tudtuk meg. A fiatalok salgótarjániak, egy hetet töltenek Szegeden. Megsajnálták a Kelemen utcai rabot, és amíg itt nyaralnak, etetik – mondták tegnap a madár börtöne előtt.

– Vagy nagyon ügyes volt, és bepréselte magát, vagy betették – ezt már a szomszédos Ofotért munkatársai állították. Ők az utóbbit feltételezték. Azt mondták, megpróbálták már kiszabadítani az állatot és az IKV-nak is szóltak, de nem történt semmi.

Majd elengedik

Felhívtuk az IKV Rt.-t, ahol azt mondták, az épületnek van ugyan bérlője, de a madarat majd ők elengedik. Tegnap délután négy órakor a galamb még rács mögött volt, azonban kora estére az IKV Rt. szakemberei kiszabadították szegény galambot. Információink szerint a bérlő cég egyébként nem szegedi.

Nem csak ők szánták a szárnyast, a vevőik is rendszeresen jelentették a felfedezés örömével: „be van zárva a galamb!". Pedig a madár a tűző napon elő sem jött, az árnyékos részben gubbasztott. Amikor közelebb mentem a rácshoz, kisétált a fényre. Várakozóan nézett, azt hihette, hoztam valamit.

– Lehet, hogy ki sem akar jönni. Hűvösön van, etetik – mondta Róbert, a madár egyik rendszeres ellátója. Kolléganője, Csilla viszont azt szerette volna, ha az IKV vagy a bérlő előkereste volna az épület kulcsát, hogy a madár elrepülhessen. Csilla állt elő egyébként a legfurcsább magyarázattal a rabság okára. Szerinte azért tuszkolták be a galambot a rácson, hogy felhívják a figyelmet a frekventált helyen lévő belvárosi épület leromlott és elhanyagolt állapotára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánffi István: A magyar ember az erős szódát szereti

A rendes forgalom másfélszeresét méri a mostani forróságban Bánffi István. A szegedi szódás… Tovább olvasom