Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Gallóné tovább tárgyalna a kormánnyal

Gallóné tovább tárgyalna a kormánnyal
Szinte semmi sem változott a sokat kritizált, új oktatási rendszerben, hiába egyeztettek hosszasan a kormánnyal - mondja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.
Galló Istvánné, a Pedagógusok szakszervezetének elnöke is részt vett csütörtökön a PSZ Csongrád Megyei Szervezetének tanévnyitó értekezletén. Az évértékelő előtti sajtótájékoztatón a szakszervezeti vezető úgy fogalmazott: az iskolarendszer 2010-ben kezdődött szétverése óta nem sok minden változott jó irányba.

– Az állami intézményfenntartás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és az azóta megtett lépések sem oldják meg a problémákat. Továbbra sincs az intézményeknek szakmai autonómiája – mondta Gallóné. – A tanulók még mindig túlterheltek, a Nemzeti alaptanterv átdolgozásának iránya pedig nem megfelelő, hiszen még mindig a lexikális tudás van előtérben a képességfejlesztés helyett. A szakképzés hirtelen átalakítása pedig rosszul működő rendszert eredményezett.

A szakszervezeti vezető elismerte, az elmúlt időszak tárgyalásai nem hoztak megoldást a problémákra. – Bár sokat a javaslataink közül a kormány elfogadott, végül szinte semmi nem jelent meg ezekből a jogszabályokban. 

Galló Istvánné arra a kérdésre, hisznek-e még a tárgyalásos módszer sikerében, azt válaszolta: ez nem hit kérdése, a szakszervezetnek ez a feladata. – A kormánynak is érdeke, hogy mindkét fél számára elfogadható egyezség szülessen, hiszen forradalmi hangulatban nem lehet oktatni. A nagyobb engedményeket viszont most a kormánynak kell tennie, hiszen a tárgyalások során elismerte, hogy nem jól működik a rendszer.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. TIP: Mire figyeljünk egy ingatlan bérbeadásakor?

Dr. TIP: Mire figyeljünk egy ingatlan bérbeadásakor?
Egyre több ingatlan cserél gazdát, gyakran befektetési célzattal. A tulajdonosok közül sokan bérbe adják új szerzeményeiket, ám a megállapodás megkötésekor nem árt pár dolgot pontosan tisztázni. Tovább olvasom