Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Gazdára talált a csődör és a gödölye Algyőn

Az algyői lovasnapok egy részét elmosta az eső. A hétvégi rendezvényen a díjugratók bemutatkoztak, a fogatosok versenye azonban elmaradt.
A 62 nevező közül csak 25 versenyzett az algyői pontszerző díjugratáson. Az augusztus utolsó hétvégéjén megtartott algyői lovasnapok első részét megtartották. A sáros pályán algyői, békéscsabai, domaszéki, makói, mezőhegyesi és tompai lovasok vállalták a versenyzést, gyűjtöttek pontot. Az itteni specialitás, az ugrási-magassági rekordot díjazó Gyevi-kupa idén Algyőn maradt: a helyi lovasklub színeiben induló ló és lovasa 120 centiméterrel nyert. A dámalovaglást is megtartották, s délutánra-estére megteltek a színpad közelében felállított sátrak és padsorok, a lovasbálon körülbelül ezer vendéget számláltak – mondta Gubacsi Ede, az Algyői Lovasklub elnöke.

Már szombaton is csúszósra ázott az algyői sportcentrum melletti lovaspálya, a vasárnap reggeli zápor pedig annyira vizenyőssé tette a talajt, hogy elmaradt a fogathajtó verseny, az íjászok se vonultak fel.

Viszont a lóbarátok algyői programjához harmadik éve csatlakozó kecsketenyésztőket nem zavarta az eső, sátruk körül megmaradt a nyüzsgés. A 40-50 megyebeli állattartó közül többen is eljöttek, hogy megbeszéljék a műhelytitkokat, megkóstolják a mutatóba hozott sajtokat és kecskehúsból készült étkeket – magyarázta Domokos Ferenc, a kecsketenyésztők országos szervezetének megyei képviselője. A házigazda, az algyői Farkas Imre családi vállalkozása, a helyi kecskefarm és tejüzem terveiről beszélt.

A kísérőprogramok közül többet is elmosott az eső. Vasárnap délelőtt a vásárosok bizonytalankodtak, kipakolják-e portékájukat. Az esős-borongós idő ellenére összegyűlt tíz fogatosnak is akadt nézője, a tombolasorsolást megtartották, vagyis gazdára találtak a díjak, a hím csikó és a kicsi nőstény kecske, vagyis a csődör és a gödölye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Virág fizet, ha kell

Kiss László felszámolási eljárást kezdeményezett a Virág cukrászdát üzemeltető cég ellen, mert az… Tovább olvasom