Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Gázvezetéket sértett meg egy munkagép Algyőnél

Algyő - Egy 300 milliméteres tranzit gázvezetéket sértett meg egy munkagép csütörtök reggel 8 óra körül Algyő mellett. A csőben 20 bar nyomáson óránként 30 ezer köbméter gázt szállítottak.
A MOL szakemberei egy óra alatt lezárták a sérült vezetékszakaszt. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei 5 járművel mentek ki a helyszínre, a gázvezeték közvetlen környezetében és tőle 150-200 méterre is folyamatosan mérték a gázkoncentrációt.

Robbanásveszélyes elegy vagy tűz nem keletkezett. A beavatkozás a 47-es forgalmát nem érintette, a környező ipari mellékutakat lezárták.

Olvasóink írták

 • 5. joy 2009. július 24. 08:15
  „Más a városi közműtérkép-hálózat -gyakorlattá lett káosztérkép- és más az országos távvezeték-hűlózat.
  A városban -sajnos- sosem volt rendszerbe foglalva a közműépítés. Minden árokásó, ahol eszébe jutott ott túrt, és hullajtotta bele csövét-tyúkbelét a földbe, és ma sincs ez másként. Részben ez látható a kataszrofálisan gödrös-foltoztt szegedi utcákon.
  Az országos távvezeték-hálózat szigorú előírások, szabványok szerint épült, pontosan föltérképezett.
  Csakhogy fölötte zajlik az élet, a mezőgazdasági földművelés.
  És az autopálya építése, amely jelentősen módosította a fölfelszínt, hosszú kilométereken lefejtették a 40-100 centis termőréteget, ennyivel került közelebb a cső a felszínhez.
  Ha erre térkép szerint ráküldenek egy árokásót, az nagy valószínűséggel találkozik a földbe szabályosan lefektetett csővezetékkel.
  A kivitelező szakmérnöke cseszte el, amikor nem nézte végig figyelmesen a gép nyomvonalát, nem észlelte a felszín megváltozását.”
 • 4. tahoszegedi 2009. július 23. 15:27
  „1. hozzászólás cyt 2009.07.23. 11:05

  Wáááooooo !!!

  Nos elárulom, Magyarországon a közműnyilvántartás, olyan mint a földhivatali...szart sem ér....

  A MOL, esetleg más NAGY vállalat által üzemeltetett közműnyilvántartás pedig nem egyeztethető a városüzemeltetési irodán fellelhető térképekkel.

  Mérnök, illetve geodéta legyen a talpán aki centi pontosan meg tudja határozni egy közmű térkép alapján a nyomvonal geomertiai elhelyezkedését.

  Én speciel 2 hónapja küldem faxot a MOL illetékeseihez, hogy munkákat fogunk végezni egy nagynyomású vezetéke mellett,mit mondjak fülüket sem bojszintották rá.

  Én nem csodálkozom, hogy elcsapták, de nem ez volt az utolsó”
 • 3. cyt 2009. július 23. 13:25
  „2. seggempartja 2009.07.23. 11:45 ..
  Nem modasz újat nekem. Tudom, hogy milyenek a "hivatalos" és beszerezhető tervrajzok. Akkor is áll az, amit mondtam. Meg kell keresni a hibás embert; legyen az a kivitelező a múltban, vagy most, vagy a gépkezelő most, stb.... Ha minden ilyen csekélyke "100,000.- Ft-os" káresemény mindig eltusolódik, akkor persze, hogy flegmák és nemtörődömök lesznek az emberek. Persze ez is belefér a mai "általános műveltségbe", igaz???”
 • 2. seggempartja 2009. július 23. 11:45
  „1-nek: nem tudhatjuk, hogyan történt, de azért szívesen beküldenélek a városba egy elvileg jó rajzzal a kezedben, hogy akkor építs kérlek mondjuk egy csarnokot. Aztán egyszercsak előtűnne egy vezeték, ami a rajz szerint két méterrel odébb van.”
 • 1. cyt 2009. július 23. 11:05
  „Remélem a felelőst is megtalálják majd. Az ilyen csöbeket ugyanis nem szokták csak úgy "elszórni" az országban. A vezetéknek igen pontos terv szerint kellett elkészülnie, és azt a jelen munkálatoknál ismerni kellett. Tehát várom, hogy a dm online megírja majd azt is kik(k) a felelős(ek) az okozott kárért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakon bízni kell a látókban

Szeged - Közlekedés, pénzfelvétel, vásárlás – hétköznapi dolgok, amiket mi, látók könnyen elvégzünk. A vakoknak azonban folyton koncentrálniuk kell. Tovább olvasom