Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gedzó, a Pick Szeged bikája

Szeged - Gedzó immáron hetedik éve a Sing-Sing Music Hall ügyeletes hangulatfelelőse. Ezenkívül a Pick Szeged féri kézilabdacsapat szerencsefigurája, s a helyi szórakozóhelyek kedvelt lemezlovasa.
Öltözött már szőke nőnek, kalóznak, sőt spermiumnak is – alig akad olyan jelmez, amit a szegedi fiatalember nem öltene magára munkája során.

Rózsaszín tangában nem rohangálnék – szögezi le Gedzó. Azt kérdeztük tőle, akad-e olyan jelmez, amit nem szívesen venne fel. A szegedi fiatalember – akire még iskoláskorában ragadt rá ez a név, és mindenki így ismeri, ezért is nem akarja elárulni valódi nevét – öltözött már kalóznak, szőke nőnek, Freddie Mercurynak – ekkor piros palástban feszített félmeztelenül –, sőt spermiumnak is. E maskarákat nem farsang idején ölti magára.

A kosztümök a munkaruhái. Gedzó ugyanis immáron hetedik éve a Sing-Sing Music Hall ügyeletes hangulatfelelőse. Levy nevű kollégájával cseppet sem megterhelő feladatuk, hogy bolondos kinézetükkel és vicces tetteikkel mosolyt csaljanak a bulizók arcára.

A jelmezek egyben a munkaruhái. Fotó: Schmidt Andrea
A jelmezek egyben a munkaruhái.
Fotó: Schmidt Andrea

– Évekkel ezelőtt pohárszedőként kezdtem a diszkóban. A fizetésemből újabb és újabb lemezeket vettem, hiszen bolondultam a zenéért. Korábban DJ voltam a Tűzvarázsban. Az első beöltözés egy valóság show-s bulihoz fűződött. Ekkor debütáltam műsorvezetőként a Singben – emlékezik vissza Gedzó.

Eredetileg nem a diszkós pályára készült. Szakácsként végzett a Krúdyban. Azonban hamar rájött, nem az az életcélja, hogy egy menzán, tízliteres kondérban zöldborsófőzeléket kavargasson. Világéletében imádta a nevettetést. A jelmezeket szüleinek köszönhetően kedvelte meg, akikkel gyakran járt cirkuszba. Ahogyan ő fogalmaz: munkája során egyszerűen csak jól akarja érezni magát, sosem baj, ha a hangulat másokra is átragad.

Négy évvel ezelőtt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapat marketingmenedzserének, Rea Attilának is feltűnt a vicces fiatalember. – Attila megkérdezte, nem akarok-e nekik is ökörködni. Szívesen mondtam igent. A kézilabdameccsek előtt fél órával veszem fel a bikajelmezt, és lepacsizom a gyerekekkel – magyarázza. Gedzó a meccsek ideje alatt sem válik meg „bika bőrétől", rendszerint ebben üli végig a mérkőzéseket. Fotózásokra is elkíséri a csapatot, amikor pedig tavaly bajnokok lettek, a Sing-Singben rendezett bulira is ebben ment. Egyébként is folyt róla a víz a vastag maskarában, de még a győzteseknek szánt pezsgővel is meglocsolták. Gedzót azonban ez sem zavarta, ő jót nevet minden őrültségen.

Mivel foglalkozik, ha éppen nem „ökörködik"? – kérdezzük a fiatalembert. Elárulja: péntek esténként a Belvárosi mozi kávézójában keveri a zenéket. Napközben pólókat tervez, amiket aztán le is gyártat, filmeket néz, és a biciklis közlekedés mellett kampányol – mindenhova drótszamáron utazik.

Olvasóink írták

  • 1. sara83 2008. április 29. 13:25
    „Kedves Gedzó!

    köszönjük neked hogy a Pick "bikája" vagy és köszönjük a szórakoztatást is!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Kis Vuk a régi nyomába se ér - moziban az eredeti

Szeged - Megjelenése előtt is sok kritika érte a Kis Vuk című, az első háromdimenziósnak kikiáltott… Tovább olvasom