Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Gera Tamást Eduardóként láthatja a szegedi közönség

Gera Tamást Eduardóként láthatja a szegedi közönség
Szeged - Egy éve játsszák a Szegedi Pinceszínházban Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című drámáját. A mindössze ötszereplős darabban Eduardót kollégánk, Gera Tamás, a Lapcom Zrt. informatikusa alakítja.
Kalandos életút

Gera Tamás eredeti szakmája élelmiszeripari, hús- és hentesipari eladó, dolgozott is a szakmájában. Később hajszál híján földmérő mérnök lett belőle, de végül másfelé vette az irányt: egy számítógépes üzletben ismerkedett az informatikával, majd főiskolára ment és diplomát szerzett. A Lapcom Zrt.-nél, lapunknál, a Délmagyarországnál 2010 óta dolgozik.
– Eduardo a falu bolondja, egy furcsa figura, aki kiszorult a társadalomból, ugyanakkor intelligens, mindenről határozott véleménye van. A karakter arra az alapigazságra mutat rá, hogy mindenkire ugyanúgy süt a nap, vagyis mindenkinek ugyanolyan nehéz sorsa van, ebben nincs különbség ember és ember között – mondja Gera Tamás kollégánk, a Lapcom Zrt. informatikusa.

Tavaly január végén mutatták be a Szegedi Pinceszínházban Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című darabját az IMPRO Társulat előadásában. A darabot Dénes Gergely rendezte, a művészeti vezető Büky Beáta volt. A drámát azóta tizenkétszer játszották, idén újra műsorra tűzik. Eduardo sildes sapkás, kordbársony nadrágos jelmezében alig ismerjük fel kollégánkat, aki napközben programokat telepít a számítógépünkre.
 
 Gera Tamás két élete: informatikus és amatőr színjátszó. Fotók: Schmidt Andrea, Gera Tamás archívuma
Gera Tamás két élete: informatikus és amatőr színjátszó. Fotók: Schmidt Andrea, Gera Tamás archívuma

– A művészetekhez mindig is vonzódtam: verseket, novellákat írok. Érdekelt a színjátszás is, mivel a családomban szinte mindenkinek van ehhez érzéke. Kevesen tudják, hogy a nyomdánkban dolgozó Börcsök Imre kollégánk is amatőr színjátszó, neki köszönhetem, hogy két évvel ezelőtt összehozott az IMPRO Társulattal. Azonnal egy féléves képzésbe kapcsolódhattam be, aminek a végén vizsgázni kellett. A színpadig még hosszú út vezetett, a Bűntény a Kecskeszigeten-t ugyanis négy hónapig próbáltuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárs művésztrió a Reök-palotában

Kortárs művésztrió a Reök-palotában
Először látható a Reök-palotában a három szegedi képzőművész, Darázs József, Sejben Lajos és Popovics Lőrinc közös tárlata. Tovább olvasom