Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gereblyével ütötte agyon utcabelijét egy balástyai asszony

Balástya - Gereblyével ütötte agyon szemben lakó szomszédját vasárnap délután egy balástyai asszony. B. Mihályné az utcabeliek elmondása szerint már régóta terrorizálta az ott élőket. Három éve például egy metszőollóval verte fejbe szomszédját.
– Rettegésben tartotta az egész környéket! – mondták egymás szavába vágva rendkívül felindultan tegnap délután a balástyai Dózsa György utca lakói. Az 54 éves B. Mihálynéról beszéltek, aki nem sokkal kettő óra után egy gereblyével többször fejbe verte szemben lakó szomszédját. A 49 éves L. László olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyilkosság hírére hamar összefutottak az utcalakók: tucatnyian nézték végig, amint a lányával élő asszonyt elviszik a rendőrök, zsákkal terítik le a meggyilkolt férfi holttestét, ami mellett egy létra hevert. B. Mihályné a háza előtt álló cseresznyefát metszette, amikor a hazafelé tartó, alkalmi munkából élő férfival szóváltásba keveredett, majd agyonütötte a gereblyével.

A Dózsa György utca lakói megrettenve szemlélték az orruk előtt zajló rendőrségi helyszínelést.
Fotó: Frank Yvette

– Három éve a feleségemet verte fejbe egy metszőollóval. Ott terült el szegénykém a földön. Ezután az utcára sem mertük kiengedni a gyerekeinket – mesélte indulatosan a gyilkossággal gyanúsított nő szomszédja. Már akkor feljelentették az asszonyt, de az elmeorvosi szakértő megállapította: B. Mihályné nem volt cselekedetének teljes tudatában.

Azt mindenki furcsállta: ha ez így van, akkor miért volt jogosítványa, és miért kapta meg a gyámságot szellemileg kiskorúnak nyilvánított huszonéves lánya felett.

– Inkább átmentünk az utca túloldalára, semmint elmenjünk a háza előtt. Akibe tudott, belekötött. Szegény megboldogult férjét is ott verte, ahol tudta. Szörnyű, hogy ennek kellett történnie, hogy végre elvigyék – záporoztak a környékbeliek dühös mondatai, miközben a gyilkossággal gyanúsított asszony lánya magába roskadva guggolt házuk bejárati kapuja előtt. Őt nem sokkal később a rendőrök kocsiba ültették, és elvitték. Sírt az áldozat nevelőanyja is. Elmondta, hogy fia vasárnap délelőtt egy kölcsön kapott rotátorral szántotta fel a kertjüket. Miután végzett, visszavitte a gépet tulajdonosának, s ezután, útban hazafelé történt vele a tragédia. – Nekem csak akkor szóltak, amikor már a fél utca kint volt a háza előtt – beszélt kisírt szemmel Margit néni.

A kép jobb szélén az elkövető lánya.
Fotó: Frank Yvette

Az utcabeleik azt mondták: remélik, hogy jó ideig nem engedik haza az asszonyt. – Ha mégis megteszik, akkor a földön nincs igazság – mondta szomorúan egy nyugdíjas asszony.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást B. Mihályné ellen. Az asszonyt még vasárnap délután őrizetbe vették.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. lala56 2008. március 30. 22:21
  „igen hazaengedték.Ez az igazságszolgáltatás itt tart az ország.”
 • 26. BALÁSTYA 2008. március 29. 17:00
  „tényleg hazaengedték? :(”
 • 25. egy balástyai 2008. március 26. 11:00
  „igen szégyeljük magunkat mese és balog jenö mit udtok az esetről, semmit, azt hiszitek tudatában volt az az ember hogy ez volt az utolso lélegzete hát nem
  simán elbiciklizet mellette, a bolond nő melllet és még annyi ideje sem volt hogy észrevegye hogy megy a gerebje. Ha ti megtudtátok volna állítani közben költözetek ide hogy biztonságosabb legyen a mi falunk

  Szégyen gyalázat amit műveltek

  legalább szerencsétlen még fájdalmat és félelmet sem érzett”
 • 24. Dékány Attila 2008. március 26. 08:40
  „Én pedig azt szégyellem, hogy olyan hozzászólások kerülnek ide, amik nem is a valódi elkövetőt ítélik el, mások az esettel kapcsolatos, hiányos ismerete miatt! Sajnos én nem ismerek Superman képességekkel rendelkező embereket, akik az adott pillanatban körülbelül 3 másodperc alatt meg tudták volna előzni ezt a tragikus eseményt! És azt is szégyellem, hogy egyes emberek, akik nagyon okosnak képzelik magukat, kérdőre vonnak másokat, hogy miért is nem lincselték meg az elkövetőt! Azért nem, mert egy épeszű ember tudja, hogy ez önbíráskodás, és ha mégis megteszi, akkor ő sem jobb a gyilkosnál! Aki pedig arra buzdítja az embereket, hogy ezt tegyék meg, semmivel sem különb B-nétól!”
 • 23. Mese 2008. március 20. 16:15
  „Jenőnek igaza van. Hogy senki nem tudott kiszaladni segíteni szerencsétlennek! Sok lúd disznót győz,nem hiszem,hogyha négyen-öten odaszaladtak volna,akkor nem bírják lefogni. Az áldozat családjának részvétem”
 • 22. Balog Jenő 2008. március 19. 18:10
  „A Balástyai lakosok helyett szégyenlem magam!
  Milyen közönyösek tudnak lenne, szemük láttára agyonvernek egy embert?
  Gyáva emberek, hogy tudnátok óbégatni, ha titeket vernétek!
  Aki nem tudja magát megvédeni azt embertásainak kötelességük megvédeni! Kivétel nélkül minden bámészkodót segítség elmulasztáse címén szigorúan megbüntetném!
  Szégyeljétek magatokat.”
 • 21. Balog Jenő 2008. március 19. 18:10
  „A Balástyai lakosok helyett szégyenlem magam!
  Milyen közönyösek tudnak lenne, szemük láttára agyonvernek egy embert?
  Gyáva emberek, hogy tudnátok óbégatni, ha titeket vernétek!
  Aki nem tudja magát megvédeni azt embertásainak kötelességük megvédeni! Kivétel nélkül minden bámészkodót segítség elmulasztáse címén szigorúan megbüntetném!
  Szégyeljétek magatokat.”
 • 20. Oqcha 2008. március 19. 10:49
  „Nem vagyok neonáci, de az ilyen embereket születésük napján el kellene oltani! Ezek selejtek, olyanok, mint a virág közt kinövő gaz, ami nem jó semmire, aki másokon élősködik és igénytelenségével a pusztításba taszítja a jót, aki saját magából kitenyészti a mutáns fattyát!
  Személyesen ismertem Lacit, nyugodjon békében!
  Ennyi egy emberi élet, amit egy igénytelen, selejt, inbecil ember a maga begyöpesedett agyával 1 perc leforgása alatt véget vet.
  "Bolond Ilka" lánya pedig az helyett, hogy magába roskadt volna, elszörnyűlködve anyja tettén, valamit qrva poénosnak talált, mert jót vigyorgott magában!”
 • 19. Dózya utcai lakos 2008. március 18. 22:01
  „Apának nagyon jó barátja volt Lacó, és annak idején a testvére is. Nagyon sajnálom, ami történt, mert egy nagyon jó ember volt, aki még a légynek sem ártott volna. Bízok benne, hogy nem döntenek úgy, hogy nem volt beszámítható, mert akkor kiengedik, és ismét terrorizálja majd az utcát. Ha jól emlékszek a metszőollós eset után sem lett semmi, csak felfüggesztett, ráadásul a kiérkező rendőrre is rátámadt /amiért szintén nem kapott semmit/. A szembe szomszédai egy idős házaspár, akik ki sem mertek lépni az utcára miatta.Tünde, a lánya egészségesen született, az anyja tette olyanná, amilyen lett Nagyon sajnálom Lacót, és Isten nyugosztalja.”
 • 18. Bubórka 2008. március 18. 16:18
  „Sajnos mindannyian tudtuk erről a nőről is, és a lányáról is, hogy teljesen defektesek.
  Nem is csodálom, hogy a lány is bolond lett, amikor az anyja gyerekkora óta kendőben és otthonkában járatta. Azt hiszem mindannyian megbolondultunk volna, ha egy ilyen anya mellett kellett volna szocializálódni.
  Egyes történetek szerint a nő fel sem fogta, hogy mit tett, csak röhögcsélt a kiérkező rendőrök kérdéseire. Na, én ott lőttem volna fejbe...
  Részvétem Lacó családjának, ismét egy nagyon jó emberrel lett szegényebb Balástya.”
 • 17. skorpio21 2008. március 18. 05:53
  „Valószínűleg minden településnek van hasonló "sárgalaposa"!Így van Vásárhelynek is!
  Igaz nem gyilkolt még meg senkit (ez csak pletyka szinten kering,nem bizonyították rá sosem),de több szomszédjának keserítette már meg az életét és nyomorított meg pár embert! Büntetlenül!
  Nemrég elköltözött régi lakhelyéről,a régi szomszédok nagy megkönnyebbülésére,nem tudni ,hogy az új szomszédok milyen viszonyban vannak vele?
  A rendőrség semmit nem tud ellene tenni nivel úgymond "védett",ezért bármit megtehet következmények nélkül!”
 • 16. egy balástyai 2008. március 17. 20:00
  „Az ilyen embereket ki se kéne engedni az utcára...”
 • 15. egy balástyai 2008. március 17. 18:46
  „hát igen sajna az intézetek televannak. így az ilyen emberek általában hazakerülnek, mert bolondot nem szokás börtönbe csukni. hová mennének és ha megtámad téged és a te védekezésed felé nem jól sül el, akkor te mész dutyiba.

  jó kilátások mi?”
 • 14. lány 2008. március 17. 16:34
  „Az ilyen bolodok mindenre képesek!!!”
 • 13. balástyai 2008. március 17. 16:31
  „azért Balástya megint híres lett...nagy terrortól szabadultunk meg,remélem jó sokáig!!!sőt örökre..ha ezekután hazaengedik vagy nemtom,akkor én falramászok...nekem/nekünk is beszólogatott,de nem gondoltam volna hogy erre is képes..”
 • 12. lány 2008. március 17. 16:17
  „Sajnos a Bartók utcában is van ilyen aki miatt a szomszéd eladta a házát, mert terror alatt tartja az egész utcát. A szomszédjaival se beszél! Hiába a feljelentések nem csináltak semmit! Többször is megfenyegette az utca lakoit! Az ilyen ******* be kéne zárni elme osztályra, akik nem tudnak közösségbe élni! Részvétem az elhunyt férfi családjának, a szüleim ismerték, felháboritó hogy a 21. században ilyen megtörténik és nem tudnak a parlamentbe az ilyenről döntést hozni! Csak akkor ha vér folyik... Reméljük nem most engedik ki az öregasszonyt!”
 • 11. Testépítő 2008. március 17. 15:50
  „Remélem a sárga papirtól függetlenül megkapja amit megérdemel ez az öregasszony de hogy télleg igy terrorizálta volna az utcát hogy mindenki ilyen véleménnyel volt vele kapcsolatban ... nem semmi. Én már biztos pofán ******* volna főleg ha ilyet megcsinált hogy metszőollót vágott valakinek a felyébe? Ezért egyébként nem is kapott semmit vagy csak én nem olvastam el rendesen a cikket/hozzászolásokat? Én már ennél az esetnél eltörtem volna mind a két kezét aszt lehet pampogni!!!! Sajnálom az esetet, részvétem a hozzájárulóknak.”
 • 10. Lutetia 2008. március 17. 15:18
  „Kedves Széllné, megdöbbent, hogy ilyen emberek évekig büntetlenül garázdálkodhatnak! Remélem, azóta már felépült a sérüléséből, további jó egészséget kívánok!”
 • 9. Scott 2008. március 17. 11:22
  „Tiszta HARLEM basszus,habár még annál is rosszabb,mert ott csak sötétedés után van harakiri!”
 • 8. fogyaszto 2008. március 17. 10:57
  „Magyaroszagon nincs vedelem a bolondok ellen!Egyszeruen hianyzik a megfelelo szabalyozas.Ezt a gereblyes futobolondot is szabadon fogjak engedni hamarosan.Faluhelyen gyakori az olyan hogy az elmebeteg aki evtizedekig tartja rettegesben kornyezetet.Es hiaba a feljelentesek sokasag mivel sarga lapos ezert a jog felmenti oket teteikert.A rendorseg tehetetlen mert ok csak akkor lepnek ha mar ver folyik.Magam is hallottam 20evig tarto tapei terrorrol ami szerencsere nem vegzodott igy.
  Azert kivancsi lennek ha a polgarmesternek vagy a rendorfokapitanynak lenne ilyen szomszeda akkor mikeppen modosulna a szabalyozas.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei kitüntetettek március 15-e alkalmából

Szeged - Szegedi tudósokat, művészeket, pedagógusokat, a közigazgatás városi és megyei kiválóságait tüntették ki az ünnepen. Tovább olvasom