Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gesztesi Károly szegedi szerelmei

Szeged - Gesztesi Károly, Kovács Patrícia és Hollósi Frigyes is tagja annak a sztárcsapatnak, akik a Cigányszerelemben játszanak a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Színészként mindannyian először lépnek a Dóm téri színpadra.
– A Nemzeti Színház stúdiósaként, 1982-ben statisztáltam Az ember tragédiájában a szabadtérin. Fantasztikus élmény volt, olyan nagyszerű emberekkel álltunk a deszkákra, mint Bubik István vagy Balkay Géza – meséli Gesztesi Károly, aki nyáron a szabadtéri Cigányszerelem című produkciójában játssza Kutulát, a cigányvajdát. – Nem volt kérdés, hogy elvállalom, hiszen remek az előadás, és olyan kollégákkal játszhatok, akikkel már régen nem, így Molnár Piroskával és Stohl Andrással.

Gesztesi imádja Szegedet, jól emlékszik arra az időszakra, amikor statisztált – nem csak azért, mert itt vesztette el első szerelmét, később pedig egy másik lánytól is itt búcsúzott. Felejthetetlen nyarat töltött a városban stúdiósként.

– A próbák során a darabnak élünk majd, hiszen fontos, hogy jól sikerüljön az előadás, de esténként „kirúgunk a hámból", kulináris élvezetekre számítok. Ennek a csodálatos városnak a közepén, a Tisza partjára néző Novotelben fogok megszállni.

Gesztesi Károly Kutulát, a cigányvajdát játssza majd nyáron a Dóm téren.
Gesztesi Károly Kutulát, a cigányvajdát játssza majd nyáron a Dóm téren.

Szintén a város csodálója Kovács Patrícia, aki Bodrogi Gyula, vagyis Dragotin unokahúgát játssza majd. Gyerekszereplőként ő is vett már részt a szabadtérin, ez azonban komolyabb kihívás. – Nagyon büszke vagyok, hogy felkértek – árulja el a népszerű színésznő –, kíváncsi vagyok, hogy teljesítem ezt a számomra új feladatot. Mindenkitől azt hallom, hogy nagyon jó a hangulat ilyenkor Szegeden, a várost ismerem és imádom, kulturálisan pezsgő, színes, vidám hely.

Hollósi Frigyest sok barát, rokon, ismerős köti Szegedhez, úgyhogy nagyon várja a velük való találkozást is. – Szeretek járkálni, nézelődni, imádom a vendéglőket, úgyhogy biztos, hogy szorítok időt ezekre, várom a nyári szegedi életet. Szenvedélyem a horgászat, ki is néztem néhány helyet, ahol belógathatom a kukacom.

A Cigányszerelem című előadást július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én láthatják a nézők a szabadtérin.

(X)

Warhol-filmek

Meleg cowboyokról is forgatott Andy Warhol, a Rómeó és Júliát megidézve – ezt is levetítik a REÖK-ben vasárnap 18 órától. A nézők ezenkívül a The Velvet Underground Factory-beli fellépéséről és egy a szexről mint frusztrációról beszélő filmet láthatnak. A teljes árú belépő 1000, a kedvezményes 800 Ft, a jegyekkel a Warhol-kiállítást is megtekinthetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kossuth-díjas Mandarin

Szeged - Néhány óra alatt elkapkodták Juronics Tamás hétfő esti jutalomjátékára, A csodálatos mandarin nagyszínházi előadására szóló jegyeket. Tovább olvasom