Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Gigantikus mesekastéllyal nyílik a szegedi karácsonyi vásár

Gigantikus mesekastéllyal nyílik a szegedi karácsonyi vásárMár épül a Széchenyin a karácsonyi vásár. Fotók: Frank Yvette
Hagyományosan november 25-én pénteken 16.20-kor városszerte kigyúlnak a karácsonyi fények és gólyalábas felvonulással megnyílik a karácsonyi forgatag.
Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a Széchenyi téren praktikus ajándékokat lehet majd  vásárolni félszáz kereskedőnél, a Dóm tér ismét a kézművestermékeké, a Dugonics tér pedig a vendéglátásé lesz. Idén is hívogat az angyalvár sok mesével a Széchenyi téren, a Dóm téren Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa és újdonságként 9 méter magas mesekastély is várja a gyerekeket Csukás István embernagyságú mesefiguráival. A karácsonyi hetek december 24-ig tartanak.

A szervezők a Rádió 88-cal, a Szeged Első Lions klubbal és a megyei Vöröskereszttel közösen ajándékcsomagokat gyűjtenek a karácsonyt egyedül vagy kórházban töltő időseknek. Ehhez tartós élelmiszereket, könyveket, higiénés termékeket és édességeket várnak.

Az idei advent attrakciója a város 20 méteres karácsonyfája lesz, amely Újszegedről érkezik a Klauzál térre. Ismét daruskocsi szállítja a fényszarvast a Dugonics térre. Az eddigi fénydekoráció bővül: az Anna-kúti pergola, valamint a Híd utca nagyposta és hídfő közti része is fénybe öltözik - tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjétől. Idén is díszítenek óriási adventi koszorút a Dóm téren, melynek gyertyáit vasárnaponként 17 órakor gyújtják meg ünnepélyesen. Az első november 27-én Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök lobbantja lángra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előbukkant a felhők közül a szuperhold, olvasóink lefotózták

Előbukkant a felhők közül a szuperhold, olvasóink lefotózták
Olykor-olykor kikukkant a felhők mögül a telihold: már több olvasónk lencsevégre kapta. A… Tovább olvasom