Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gimnazista a Megatáncban

Egy tizenhat éves szegedi diáklány nyűgözte le a Megatánc zsűrijét a tegnap esti adásban. Aki látta a produkciót, annak nem is lehetett kérdéses: Forrai Beáta bejutott a tehetségkutató verseny elődöntőjébe, vagyis az ország 41 legjobb táncosa közé.
Forrai Beáta már a legjobb 41 között. Fotó: Segesvári Csaba
Egy héttel azután, hogy kiderült: Török Ildikó bejutott a Megatánc elődöntőjébe, tegnap újabb szegedi versenyző nyűgözte le a TV 2 tehetségkutató versenyének zsűrijét. A 16 éves Forrai Beátának Keveházi Gábor elismerően csak annyit mondott: még nézte volna egy darabig. Aki látta az esti adást, nem is vonhatja kétségbe a fiatal lány tehetségét, hiszen Beáta kétperces produkciójából kiderült: nemcsak a modern tánchoz, az akrobatikához is jó érzéke van.

A szegedi diáklány épphogy teljesíteni tudta a verseny jelentkezési feltételeit, hiszen az alsó korhatárt 16 évben szabták meg. Mégsem gondolkozott egy percig sem azon, hogy esetleg várnia kellene egy évet. Édesanyja biztatására jelentkezett, és – mint tegnap kiderült – nem is hiába: több ezer közül a legjobb negyvenegy közé került.

A válogatásra külön erre az alkalomra készített koreográfiával érkezett, melyet fitnesztanára állított össze. – Ebben megmutathattam többféle stílust – magyarázta döntését. A második fordulóban viszont már a Seress Attila koreográfus által betanított hip-hopban kellett bizonyítania. – Szerencsére ez sem okozott nehézséget, mert szeretem és tanultam is már ezt a táncfajtát – mondta Beáta.

A 16 éves szegedi lány, aki idén már Budapesten kezdte meg tanulmányait egy testnevelés szakos gimnáziumban, hat éve foglalkozik tánccal. – Anyukám íratott be annak idején, hogy mozogjak valamit – mesélte. – Az Erica C. Dance Schoolban tanultam meg az alapokat, később a fitneszt is elkezdtem. Utóbbit azért szeretem nagyon, mert az akrobatika, a tánctudás és a hajlékonyság egyformán fontos, a fürdőruhás bemutatón pedig az izomzatot is nézik, vagyis arra is oda kell figyelni. A fitneszt a jövőben is el tudom képzelni magamnak.
A Megatánc tehát csak kitérő, Beáta nem ettől tette függővé karrierjét.

Csak a legközelebbi ismerőseinek szólt, hogy jelentkezett a tévés tehetségkutatóra. – Biztosan sokan meglepődtek, amikor megláttak az adásban – mosolygott. Most, hogy egy ország láthatta, milyen jól táncol, nem tartja kizártnak, hogy ismét komolyabban elkezd majd foglalkozni a tánccal, függetlenül attól, ő lesz-e az év táncosa, vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes többségben Botkáék

Szegeden a választásra jogosult polgárok 47 százaléka járult vasárnap a szavazóurnákhoz. Botka… Tovább olvasom