Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Gödörbe csúszott a parkolás a tájház előtt

Gödörbe csúszott a parkolás a tájház előttMás sarát takarítja. A szomszédos panzió tulajdonosának, Makalicza Lajosnak kell eltakarítania a tájház előtti gödörből a portája előtti útszakaszra felhordott sarat is. Fotó: Török János
Szeged - Nem tudnak parkolni az alsóvárosi tájházba kocsival érkezők az intézmény előtt, mert parkoló helyett egy saras, vizes gödörben kellene megállniuk. Helyette a többi utcabeli portája elé parkolnak.
– Oda parkolnak a látogatók, ahová tudnak. Például elénk. Vagy a szemben lévő házak füves előkertjére. Merthogy a tájház előtt nem tudnak megállni. Nem őket hibáztatjuk: nem tehetnek róla, hogy nem lehet parkolni a szomszédban – mondta el kérdésünkre a Nyíl utcai Marika panzióban dolgozó Gyekiczki Andrásné, amikor becsöngettünk hozzájuk.

A panzió szomszédságában működik az önkormányzati tulajdonú alsóvárosi tájház, rendezvényeikre nyáron és az iskolai szünetekben sokan jönnek kocsival is. Parkoló azonban nincs, sőt a ház előtt megállni sem tudnak, ott ugyanis egy több méter hosszú gödör húzódik, amelyben az állandó sár mellett esők után a víz is megáll. A hat évvel ezelőtt átadott tájházra annak idején nettó 80 millió forintot költöttek, de a parkoló kialakítása nem fért bele.

A szomszédok szerint a ház előtti részt – ahol egyébként három autónak lenne hely – az átadás előtt szépen elgereblyézték, de gyakorlatilag azóta használhatatlan parkolásra. Állításuk szerint időnként kijönnek az önkormányzattól, megszemlélik a helyzetet, de változás nem történik. Beszéltünk olyan lakóval, aki azt mondta, hiába tett ki akadályként egy több méter hosszú csövet háza előző tulajdonosa füves előkertje szélére, a látogatók egy része megkerüli, és úgy áll rá a fűre.

Most azon gondolkodik, cserjékkel próbálja majd útját állni, hogy a füvére parkoljanak. Az utcabeliek közül volt, aki felajánlotta, hogy az építkezéséből megmaradt betontörmelékkel feltölti a ház előtti gödröt, mert az is jobb, mint a semmi, de a tájház vezetője – közintézmény lévén – ezt nem fogadhatta el.

– Nem tudtam ilyen felajánlásról. De ez amúgy is legfeljebb szükségmegoldás lehetne – közölte megkeresésünkre Ács Szilvia, a tájházat kezelő Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, már kért árajánlatokat a terület rendezésére, amelyet előbb fel kell marni, és utána lehet csak feltölteni. Azt ígérte, igyekeznek még novemberben rendezni a helyzetet, mert nem szeretnék, ha mások portája előtt parkolnának a tájházba érkezők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hubertusszal emlékeztek a szovjet megszállásra

A Hubertusz Zelei Miklós drámája, ősbemutatóját csütörtökön tartották a kárpátaljai Beregszászon. A… Tovább olvasom