Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Gomba helyett marad az Anna és a Forrás

Szeged - A jövő nyáron egyszerre bontanak és építkeznek a tervezett újszegedi fürdőkomplexum helyszínein. Pörgős lesz az ütemezés, hogy a gyógyulni vágyó betegeket ne várakoztassák.
Amikor majd eltűnik a föld felszínéről a Gomba a tervezett fürdőkomplexum építkezésének idején, előreláthatóan a jövő nyáron, a beutalt betegek a Forrásba és az Anna fürdőbe járhatnak majd. Noha még minden részletet nem tisztáztak a beruházással kapcsolatban, eltökélt szándék, hogy a gyógyulni vágyók érdekei nem sérülhetnek – ezt Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szögezte le.

Az alpolgármester lapunk azon kérdésére, mi lesz a Gomba gyógyászati részlegével, azt válaszolta: akkor is kezelték a betegeket, amikor hosszú évekre nélkülözni kellett az Anna fürdőt. Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója pedig hozzátette, idén kétmillió forintot költöttek az Anna fürdő fejlesztésére, új berendezéseket vásároltak, hogy a kapacitást felfuttassák. Mivel jelenleg a balneológiai gyógykezelésekre járó szegedi betegek 80 százaléka az Annát választja, s csak 20 százalék kap ellátást a Forrásban vagy a Gombában, nem okozhat fennakadást az újszegedi melegvizes fürdő átmeneti „kikapcsolása" a rendszerből.

Szentgyörgyi azt is elmondta, a beruházás másfél év alatt, 2008 májusa és 2009 vége között épül meg, utána pedig a létrejövő kapacitás a mostaninál lényegesen nagyobb lesz: egy nappali kórházat magában foglaló, jóval több szolgáltatást nyújtó gyógy- és termálszálló épül. Mellesleg nappali kórház már most is van az Annában, aminek köszönhetően a kezelések között nem a folyosón várakoznak a betegek, hanem kényelmes szobákban pihenhetnek.

Maklári Lászlónét, a Hunguest szállodalánchoz tartozó Forrás Szálló igazgatója a hotelben jelenleg működő gyógyászati részleggel kapcsolatban elmondta, ott orvosi beutalóval, az OEP-pel megkötött szerződés szerint látják el a betegeket, azokat is, akik az ország más tájairól érkeznek. A nem szegediek természetesen szállóvendégek is egyben. Akik a Forrásban alszanak, de a Gombába, vagy a többi fürdőbe is át szeretnének menni, azok megtehetik. Egy mágneskártyás leolvasós rendszerrel számolják ki, hány vendég után fizet a Forrás a Fürdők Kft.-nek.

A beruházás során maga a Forrás Szálló is megújul. Azt azonban még nem tudni, ennek mi az ütemezése, és hogy közben a gyógyászati részleget átmenetileg bezárják-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatóság lett a fogyasztóvédelmi felügyelőség

Hatóság lett a fogyasztóvédelmi felügyelőség. A büntetéseknek nincs felső határa. Több… Tovább olvasom