Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete Házban

Szeged - Mindössze 228 forintért élvezhették kedden az egyetemisták a Fekete Házban a Karinthy- és a Weöres Sándor-kiállítást. A jegyár azért ennyi, mert összesen 228 éves lenne a két legendás író.
– Nagyon szeretjük Kartinthyt, ezért jöttünk el, persze a jegyár is kapóra jött. A Weöres Sándor-kiállítást már láttam korábban, a gondolatfújás volt a nagy kedvencem, de nagyon tetszettek a költő által készített skiccek is – meséli mosolyogva a 20 éves szabadbölcsész-hallgató Papp Ágnes, aki barátnőjével, Laurával érkezett. Ottjártunkkor épp kezdődött a jó hangulatú tárlatvezetés Medgyesi Konstantin előadásában, ahol a lányok bejárták a ferde padlójú osztálytermet, és kipróbálták annak a kávézónak a mását, ahol Karinthy Frigyes és írótársai rendszeresen megfordultak, és versekkel fizettek a kávéért, süteményért.

Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete Házban. Fotó: Kuklis István (galéria)

Amíg az egyetemisták az emeleten azt is megnézték, milyen eszközökkel műtötték Karinthy Frigyes agyát, addig lent, a Weöres Sándor-kiállításon a Tisza-parti Általános Iskola egyik osztálya próbálta ki például a gondolatfújást és a versfoltozást. Kíváncsiskodva és csodálkozó arccal járkáltak a kiállítás állomásai között, és meglepetten fogdosták például a háromdimenziós verseket. Tanárnőjük, Lázárné Kontor Emi elmondta, hogy imádják a gyerekek ezeket az interaktív kiállításokat, még keveslik is az időt, amit itt tudnak tölteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XXI. századi adórendszert szeretne a Jobbik

Ennek három alappillérét ismertette keddi sajtótájékoztatóján Rácz Tibor választókerületi elnök. Tovább olvasom