Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gondozási központok újulnak, bővülnek

Szeged - Gondozási központok kialakítására, bővítésére nyert uniós támogatást a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása a Dél-alföldi Operatív Programban.
A fejlesztések megoldják az idős emberek nappali ellátását, javulnak a családsegítő, a gyermekjóléti, a házi segítségnyújtási, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási szolgáltatások, valamint a szociális étkeztetés körülményei. Öttömös és Pusztamérges társulása összesen közel 75,6 millió forint támogatást nyert, a projektet a napokban mutatták be. Öttömösön 36 millió forintból őszre az iskolával szemben található szolgálati lakásból irodákat alakítanak ki, és új szolgáltatásként 15 férőhelyen idősek nappali ellátását is megoldják étkeztetéssel, programokkal, pihenéssel. A pusztamérgesi beruházás költsége 39,6 millió forint: a meglévő gondozási központ külső és belső felújításával, akadálymentesítésével 8–10 idős ember nappali ellátása oldódik meg, irodákat is felszerelnek. A két település most bonyolítja a kivitelezők részére kiírt második közbeszerzési eljárást. Az első kör eredménytelenül zárult.

Ilyen volt a régi gondozási központ Pusztamérgesen. Őszre kívül- belül megújul. Fotó: DM/DV
Ilyen volt a régi gondozási központ Pusztamérgesen. Őszre kívül- belül megújul. Fotó: DM/DV


Ásotthalom 52,5 millió forintos beruházását pénteken mutatják be a nyilvánosságnak, az összegből 50 millió forint támogatás, a többi önerő. A korábbi gondozási központot bővítik 220 négyzetméteres tetőtérrel, lifttel, akadálymentesítéssel. Az emeletre költöznek az irodák, a földszinten a bentlakásos idősellátás eddigi 37 férőhelye bővül 10 fővel. A település párja a társulásban Zákányszék, ahol 100 milliós támogatással és 7–8 milliós önrésszel tervezik a fejlesztést. Itt is a közbeszerzésnél tartanak, az építkezés határideje jövő május. A régi polgármesteri hivatalt építik át, így 100 fős közétkeztetést tudnak biztosítani, az eddigi 40 helyett 100 rászoruló szociális étkeztetését látják el és irodákat rendeznek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dóc Humanitárius település lett

Csongrád megyében elsőként Dócnak adományozta a Humanitárius település kitüntető címet a Magyar Vöröskereszt. Tovább olvasom