Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Görénytalálkozók a ligetben

Szegedi vadászgörény vitte el a pálmát az I. közép-európai vadászgörény-fesztiválon, albínó kategóriában. A Budapesten tartott rendezvényre a környező országokból is jöttek görénytartók – állatkáikkal együtt.
Új házi kedvenc hódít a fiatalok körében: a vadászgörény. Már klub is létrejött Szegeden; görények és görénytartók az újszegedi ligetben találkoznak, ahol a tartók kicserélik tapasztalataikat a kedvencekkel kapcsolatban, az állatok pedig kihancúrozzák magukat. A Kárász utcán pedig, estefelé, mind gyakrabban látni hófehér vagy „hagyományos", görényszínű görényüket pórázon sétáltató tizen-huszonéveseket. Mint Bakos Zsolt, a Szegedi Vadászgörényklub alapítója mondja: a klub harminc-negyven tagot számlál, s két-háromszor ennyi állatkát, mert van, aki többet is tart.

Pálik Nóra – szintén alapító tag – négy hófehér, piros szemű vadászgörényt gondoz otthon. A rendkívül tiszta, szagtalan házi kedvencek közül hármat Angliában „vett magához", amikor ott dolgozott – Nagy-Britanniában rengetegen tartanak görényt –, a negyedikhez itthon jutott hozzá. Övé a Budapesten megrendezett nemzetközi verseny első helyezettje is. Görénymentéssel is foglalkoznak Pálik Nóráék, időnként egy-egy örökbe fogadható állat is felbukkan náluk. Csak olyan embernek adják őket, akiről tudják, jó helye lesz az állatnak.

– A görény nem játékszer, hanem élőlény. Sokkal több törődést igényel, mint például egy kutya vagy egy macska – figyelmeztetik a leendő görénytartókat a klub alapítói. Kizárólag annak javasolt a vadászgörénytartás, aki napi három-négy órát rá tud szánni, hogy foglalkozzék a társaságkedvelő, játékos házi kedvenccel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi kórházat hibáztatja a család

Szűcs Tamásnét háziorvosa tíz nap alatt kétszer utalta be kivizsgálásra a szegedi kórházba. A… Tovább olvasom