Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Görkoripálya a Búvár-tónál

Elvégezték az első kapavágásokat, épül a görkocsolyapálya a szegedi Búvár-tó partján. Ménesi Imre, a körzet MSZP-s önkormányzati képviselője elmondta, három éve kezdték szervezni a pláza mögötti önkormányzati terület hasznosítását.
A tó és a Szatymazi utca által közrefogott területet most 10 millió forintból teszik alkalmassá szabadidős sportolásra. A pénz az önkormányzati zöldalapból, a képviselő keretéből és az újrókusi-rókusi részönkormányzat támogatásából jött össze.

Az országban eddig csak Jászberényben volt hasonló sportpálya, a szegedi görkorcsolyázók eddig a Cserepes sori parkolóban felfestett pályán és a Maty-éren edzettek. Kéri Ferenc, a szegedi Tornádó Team korcsolyázóegyesület edzője elmondta, az új, 180 méteres pálya akár korosztályos Európa-bajnokság megrendezésére is alkalmas lesz. Úgy tervezik, szeptember 9-ére elkészül. A részönkormányzat októberben 300 ezer forintból parkosítja a környékét. A Szatymazi utcától biztonságos palánkkal kerítenék el, de a kerítésre még meg kell szerezni a pénzt – szponzorokat keresnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napba öltözött Mária visszatért

Több mint félszáz esztendeje távolították el a szegedi alsóvárosi templom elől a felbecsülhetetlen… Tovább olvasom