Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Göteborgba készül Évi

Göteborgba készül ÉviSzöllősi-Vágó Éva és a „csajok": a 23 éves fodrász megnyerte szakmája országos versenyét. Fotó: Frank YvetteA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Szöllősi-Vágó Éva szegedi fodrász a múlt héten szakmája legjobbja lett a III. SkillsHungary nemzeti döntőjén.
- Az összes embert fel tudom dobni, feltöltődnek, és csodálatosan szépnek vagy jóképűnek érzik magukat a székemben - ez hajtja előre Szöllősi-Vágó Éva szegedi fodrászt, aki a múlt héten szakmája legjobbja lett a III. SkillsHungary nemzeti döntőjén. Vágott, dauerolt, csavart és kontyot készített a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megmérettetésén, amelyet a szakmák sztárja versennyel együtt tartottak.

 A 23 éves nyertes napi 5-8 órát készült két hónapon keresztül. De nemcsak időt és energiát, komoly anyagi befektetést is igényelt a verseny: húszezernél kezdődik egy babafej, ehhez jön még a hajfesték, a kozmetikumok és ha kell, az eszközök. Nem volt hiába a sok munka, Évi decemberben a svédországi Göteborgban, az EuroSkills nevű Eb-n méretheti meg tudását a hazai döntő nyerteseként.

– A célom, hogy ne csak egy fodrász, hanem „A Fodrász" legyek, és büszkeséget hozzak a felkészítőimnek – utalt arra, hogy hálás három mesterfodrász segítőjének,  Tombáczné Szemerédi Zsuzsa felkészítő „tanárának", Meszlényi Tamásné Máriának és Cseh Istvánnak.
 
Göteborgba készül Évi. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Évi ötödikes kora óta tudja, hogy fodrász szeretne lenni. Úgy véli, akaraterő és kitartás kell a boldoguláshoz, de megéri küzdeni. Az Európa-bajnokságig családtagjain és barátain gyakorol tovább: egyelőre saját szalont nem tudna fenntartani, széket bérelni egy üzletben pedig nem tudna, rengeteg a kiadás. De mindenképp szülővárosa lakóit szeretné szépíteni, mint mondja: Szeged az ő városa.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 tojással emelkedik a nyugdíj jövőre

22 tojással emelkedik a nyugdíj jövőre
Élénken megmozgatta olvasóinkat a Csörög rovatban és lapunk Facebook-oldalán a 0,9 százalékos nyugdíjemelés. Tovább olvasom