Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Grecsó Krisztián lesz a keddi Vitamin-est vendége

Szeged - Vitamin címmel indult irodalmi beszélgetéssorozat a szegedi Grand Caféban. Az esteken kortárs magyar irodalmi szövegek kerülnek terítékre. Október 7-én Grecsó Krisztiánnal Tánciskola című új regényéről Gaborják Ádám a Vitamin-estek állandó moderátora beszélget.
Október 7-én, kedden este 7 órakor a Grand Caféban Grecsó Krisztiánnal Tánciskola című új regényéről beszélget Gaborják Ádám, az SZTE BTK Irodalomelméleti PhD első éves hallgatója, a Vitamin-estek moderátora. A kötetbemutatóval egybekötött eseményen ott lesznek a programsorozat állandó résztvevői is: az irodalomkritikus Darabos Enikő, az irodalomtörténész Szilasi László, illetve Erdélyi Ágnes, az est helyszínéül szolgáló kávézó munkatársa.

A szeptemberben útjra indított, és egészen december elejéig tartó szépirodalmi esteken egy-egy kortárs magyar regény, dráma vagy verseskötet kapcsán beszélgetnek kritikusok, irodalomtörténészek. A vitáknak mindig van egy külön meghívottja is, legyen az újságíró, vagy éppen színházi szakember. A havonta két alkalommal jelentkező Vitaminnal a szervezők nemcsak a kritikai párbeszédet szeretnék erősíteni, hanem nyitni kívánnak a szélesebb olvasóközönség felé.

Grecsó Krisztián kedden este lesz a Grand Café vendége.
Grecsó Krisztián kedden este lesz a Grand Café vendége.

Az aktuális est főszereplője, Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron, a békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola után a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott. 2001-től 2006-ig a Bárka szerkesztője volt. Jelenleg Budapesten él, író, a Nők Lapja vezető szerkesztője, a Szépírók Társaságának alelnöke.

Grecsó első sikerét 2001-ben a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta. 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye, ami 2007-ben németül is megjelent, és folyamatban van a cseh, szlovén és török kiadása is. Új regénye, a Tánciskola idén tavasszal került a könyvesboltokba.

Olvasóink írták

  • 1. moncsika 2008. október 06. 20:30
    „Kedves Grecsó Krisztián!

    Örülök, hogy megismerhetlek, így az újság hasábjain keresztül!
    Pletykaanyu című írásodból érettségiztem. G. Csilla tanárnőmnek köszönhetem, hogy megismerhettem ezt a művet.
    GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini könyvtári napok a Somogyiban

Szeged - Egy hétig kamaszokra hangolt programokat kínál keddtől a Somogyi-könyvtár. A Dóm téri… Tovább olvasom