Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Greenpeace-nap Szegeden

Szeged - Az országos túra küldetése a megújuló energia technológiákról szóló ismeretterjesztésen és bemutatón túl, hogy Magyarországon is lehetővé váljon minimum 1000 megawatt szélenergiát rendszerbe állítani 2020-ig.

A Greenpeace Magyarország júliusban országjáró túrára indul, amelynek harmadik vidéki állomása Szeged városa. Az országos túra küldetése a megújuló energia technológiákról szóló ismeretterjesztésen és bemutatón túl, hogy Magyarországon is lehetővé váljon minimum 1000 megawatt szélenergiát rendszerbe állítani 2020-ig, a mai 330 megawattos határ helyett, valamint hogy a felelősök változtassanak azon a képtelen helyzeten, ami ellehetetleníti a magyar szélenergia, illetve a magyarországi megújuló energiás szektor jelenét és jövőjét! Ehhez a Greenpeace szerint Energia[forradalom]-ra van szükség, az energiahatékonyság maximalizálására és a megújuló energia technológiák elterjesztésére.

Magyarországon a tudományos ismeretek szerint az átlagnál nagyobb mértékben és hamarabb következhetnek be az éghajlatváltozás katasztrofális következményei – kérdés, hogy az átlagnál majdnem másfélszer veszélyeztetettebb országként vajon mennyire készülünk fel a kihívásokra?

A Greenpeace álláspontja szerint mindannyiunk felelőssége, a polgármesterektől a hatóságokon át a lakosokig, hogy 5-10 év múlva is ki tudjuk fizetni otthonaink kivilágítását, méghozzá zöld áramból, s hogy meg tudjunk venni elegendő klímabarát fűtést, hőenergiát is. A fenntartható, decentralizált energiagazdálkodáshoz vezető úton, a ma használtnál ezerszer tisztább energiákkal kell eljutni az ezerszer jobb jövőig, az ezerszer versenyképesebb Magyarországig!

Program

- bemutatók: 2,7 m átmérőjű szélturbina és napelemes rendszer
- szél- és napenergiás mobil-töltés, hűsölés
- infó-sátor: energiahatékonysági tippek, interaktív játékok nem csak gyerekeknek
- napelemes játékok
- kiállítás és kisfilmek
- Nap-tűzhely
- Tudd meg, hogyan spórolj az energiával a kiadványból
- kerekasztal beszélgetés a helyi lehetőségekről szakértők részvételével 17 órai kezdettel. (Szegeden a Milleneumi Kávézóban, Dugonics tér 12).

Pályázzon Ön is: 1: FOGJON KARTONT, 2: VÁGJON KI NYILAT, 3: ÍRJA RÁ: EZ IS KLÍMAVÁLTOZÁS!, 4: TALÁLJA MEG, MIRE MUTAT RÁ VELE, 5: FOTÓZZA LE, 6: VIGYE EL A GREENPEACE-NEK A KÉPET, 7: NYERJE MEG A NAPONKÉNTI NAPELEMES FŐDÍJAT!

A túrához kapcsolódó Greenpeace petícióról és további részletekről többet megtudhat a www.greenpeace.hu oldalon.

Szeged, Árpád tér, 2008. július 24, 11-19.00 óráig

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromórás várakozás Röszkénél

Röszke - A delmagyar.hu értesülése szerint a Röszkei Közúti Autópálya Határátkelőhelyen a kilépő… Tovább olvasom