Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Gregor – könyvben

Szeged - Szegeden évtizedekig Gregor József volt a legnépszerűbb ember. Hanghordozókon, filmeken van közöttünk, az emléktáblák domborművein, festményeken – és most könyvben. Gyönyörű albumot készített munkatársunk, Hollósi Zsolt.
Szegeden évtizedekig Gregor József volt a legnépszerűbb ember. Tessék belegondolni, csak egy pillanatra, mit jelent ez a tény...

Néhányszor láttam a hétköznapi Kárász utcán végigmenni: percenként emelgette a karját kézfogásra, ölelésre; nevetése, legendás basszusa visszhangzott a szűk palotasoron, az utca másik végén járók is megvidámodtak tőle. Tényleg szerették. Feltétel nélkül. Tekintet nélkül arra, hogy jól ismerték-e a művészetét. Hogy itthon volt, vagy máshol. Hogy hivatala volt, mondjuk operaigazgatói széke, vagy éppen nem. Azaz – alighanem – az énekművész embert szerették.

Emlékekben, történetekben és a szívekben ma is él. Hanghordozókon, filmeken van közöttünk, az emléktáblák domborművein, festményeken – és most könyvben. Gyönyörű albumot készített munkatársunk, Hollósi Zsolt. Sok kolléga segített neki, mint a könyvet tervező, tördelő, a nyomdai előkészítést elvégző Jacob Gábor és Losjak László, fotóriportereink, a korrektor, a művész pályaképét fölrajzoló Gyémánt Csilla, a lektori munkát vállaló orvosprofesszor, Csernay László, a művész más barátai, akik elmondták-leírták róla emlékeiket, és a legtöbbet segített az özvegy, Takács Mária.

A Gregor című exkluzív album bemutatója ma délután fél 6-kor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy súlyos sérültje van a délutáni deszki balesetnek

Az elsődleges adatok szerint egy súlyos sérültje van annak a balesetnek, ami a 43-as számú főúton… Tovább olvasom