Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gregor Bernadett két szerepet is játszik Szegeden

Egy vérbő, felvágott nyelvű hercegnőt alakít Gregor Bernadett Pozsgai Zsolt Boldog Asztrik küldetése című darabjában, ami ma este fél 8-tól látható a Pesti Magyar Színház vendégjátékaként a kisszínházban.
Gregor Bernadett Béres Ilonával a Boldog Asztrik küldetése című darabban. Fábián József/Pesti Magyar Színház
– Pécsváradon mutattuk be a Boldog Asztrik küldetését, az ottani püspök nagyon felháborodott rajta, azt mondta: meghazudtolja a történelmet. Ezzel jó reklámot csinált a darabnak, ami arról szól, hogy István király halála előtt megbánta a kereszténység fölvételét. Pogány királyt szeretett volna utódjának a trónra, ezért elküldött Vazulért. Játék a történelemmel, Pozsgai Zsolt remek szerepeket írt bele, én Anasztázia kijevi hercegnőt alakítom. Egy vérbő, egészséges gondolkodású, felvágott nyelvű, okos nő – ajánlja a produkciót Gregor Bernadett, aki szerdán A néma leventében is fellép a Szegedi Nemzeti Színházban.

– Zilia egy özvegyasszony, aki meg akar felelni a társadalmi elvárásoknak, ezért kezdetben elutasítja magától a szerelmet. A történet végére azonban egy megadó szerelmes asszonnyá válik, a halált is vállalná a szerelméért. Nagy a kontraszt, ezáltal jól megmutatható íve van a szerepnek. Szeretem játszani, bár a bemutató idején még nem éreztem igazán a magaménak. Akkoriban indultak itthon az első valóságshow-k, és azt gondoltuk: ki a csudát érdekel manapság Heltai rímbe szedett, veretes szövege? Azt hittük, ciki lesz majd, és unni fogja a közönség. Meglepődtem, hogy az emberek néma csöndben nézik, és érezni lehet a színpadról, hogy feszülten figyelnek – meséli a valóságos szexszimbólummá lett színésznő, aki Fonyó Gergely rendezésében Balatonfüreden ezekben a hetekben forgatja második nagyjátékfilmjét Tibor vagyok, hódítani akarok címmel.

– Egy bankár feleségét alakítom, akire rácuppan egy tizenhét éves fiú, és édes-ügyetlenül udvarol neki. Szeretek forgatni, de nehezen veszem rá magam, hogy castingokra menjek, mert az a tapasztalatom, hogy a munkák előre le vannak zsírozva. Ráadásul végtelenül megalázóak ezek a válogatások, mint a lóvásáron, úgy nézik végig a jelentkezőket, akiknek három percben kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak a szerepre. Játszom a Jóban-rosszban című szappanoperában is. Szerintem a műfajjal kapcsolatos fintorgások többnyire álszent dumák, többnyire azok tartják méltatlannak, hogy szerepeljenek ezekben a sorozatokban, akiket nem is kérnek fel.

Bernadett a Koldusopera dalaival sikert aratott Gregor József születésnapi estjén, akkor is kiderült: édesapjával felhőtlen a kapcsolata. – Tudom, hogy nagyon kiborul, amikor szétszed a bulvársajtó. A köztünk lévő kölcsönös szeretetnek köszönhetően azonban ezeket a konfliktushelyzeteket is hamar megoldjuk. Nem tudok mit tenni a bulvárlapokkal, most is perben állok az egyikkel. Legutóbb az történt, hogy a férjem, Somogyi István még a Balatonon volt a gyerekekkel, amikor én már megkezdtem a költözést az új lakásunkba. Erre megjelent az egyik bulvárlapban, hogy elköltöztem a férjemtől, ismét szabad préda vagyok. Egyszerűen kitaláltak egy történetet anélkül, hogy megkérdeztek volna. Persze, hogy kiakadok, ha ilyen hülyeségekkel szerepelek a címlapon. Egyébként köszönöm szépen, ma is jól megvagyunk a párommal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom