Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Gregor József érdemrendet kapott

Az 1956-os forradalom ötvenéves évfordulója alkalmából számos kitüntetést, elismerést adott át Sólyom László köztársasági elnök.
A Magyar Köztársaság elnöke, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter előterjesztésére, kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréséül a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal Kitüntetés Polgári Tagozatát adományozta Gregor József Kossuth-díjas érdemes és kiváló művésznek, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekesének. Lapunk információja szerint a népszerű basszista betegsége miatt a magas elismerést felesége és Bernadett leánya veszi át vasárnap a Parlamentben.

Az oktatási és kulturális miniszter előterjesztésére Sólyom László kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Balázs Mihálynak, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárának, az irodalomtudomány doktorának és dr. Márkus Andrásnénak, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Dékáni Hivatala vezetőjének. A kitüntetést Hiller István oktatási és kulturális minisztertől vették át. Ezüst érdemkereszt kitüntetést vehetett át dr. Schneider Gyula, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára, tudományos tanácsadó és dr. Stachó László, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense.

A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztjével dr. Barabás Katalin, a Szegedi Tudományegyetem csoportvezető egyetemi docensének, az orvostudomány kandidátusának, Csorbáné dr. Tóth Marianna, az egyetem hódmezővásárhelyi Általános Ismeretek Intézete főigazgató-helyettesének, intézetvezető főiskolai docensnek, Füleki Lászlóné, a szegedi Kőrösy József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola tanárának, dr. Görgényi Miklósné dr. Tari Irma, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docensének, dr. Keczer Tamás makói nyugalmazott tanárnak a munkáját ismerték el.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Gál Pál, a Pofosz Csongrád megyei szervezete elnökségi tagja, míg Szűcs Lászlónak, a Pofosz Csongrád megyei szervezete elnökhelyettesének Bronz Érdemkeresztet adományoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi kínálat a Mars téri piacon

Megrohamozták a vásárlók a Mars téri piac csarnokait. A hosszú hétvégén minden háziasszony szeretne… Tovább olvasom