Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Gregor rapült a színpadon

Két nagyszabású koncertet adott a Rapülők Budapesten. Geszti Péter zenekara közel százfős szereplőgárdát vonultatott fel. Vendégművészként fellépett Gregor József is, aki pénteken és szombaton rappelt, csütörtökön és vasárnap pedig az Operaházban Sosztakovics Kisvárosi Lady Machbetjének egyik szerepét énekelte.
Geszti Péter és Gregor József a koncerten. Fotó: DM/DV
A hét végén Gregor József is színpadra lépett a két koncertre újra összeállt Rapülők koncertjén. A szegedi operaénekes nagy örömmel mondott igent Geszti Péternek.

– Két oka is volt annak, hogy elvállaltam a fellépést. Egyrészt, mert Geszti nagyon jó barátom, másrészt mert ebben az évezredben a műfajok már átjárhatók, s ezt valaki vagy tudomásul veszi és csinálja, vagy nemet mond a hasonló felkérésekre. Nem első alkalommal „rándultam át" a könnyűzenébe, mindig nagy öröm számomra musicalben játszani, gondolok itt például a Hegedűs a háztetőn című darabra, vagy a Jézus Krisztus Szupersztárra, amelyben Kajafást alakítottam.

Gregor József hozzátette: önmagában már azért is megérte elfogadni a felkérést, mert olyan hangulatot, amilyenben a hétvégi koncerten volt része, egy operaelőadáson el sem lehet képzelni. – Több mint tízezer ember ordított, tapsolt, őrjöngött. Őszintén mondom, csodálatos volt. Nem is beszélve a látványelemekről, a profi táncosokról, akik a napi nyolcórás próbák során nagy odaadással dolgoztak. A világhírű operaénekes egyetlen számban szerepelt, Gesztiék kifejezetten a koncertre készítettek egy feldolgozást a Zúg a Volga című dalukból, amiben a basszust Gregor énekelte, s közreműködött a Honvéd Együttes férfikara is.

– A dalnak óriási sikere volt. Büszke vagyok arra, hogy meghívtak, hogy nem tartanak öregnek és vaskalaposnak, aki csak az operával foglalkozik. Nagyon szerettem ezt az egészet, újra csak igent mondanék a fiataloknak, bár fárasztó volt a próbaidőszak.

Annál is inkább, mert a szegedi operaénekes az Operaház és a próbaterem között ingázott tíz napig. Délelőtt a Rapülőkkel készült a koncertre, utána pedig Sosztakovics Kisvárosi Lady Machbetjét próbálta. – Amikor kiderült, dupla koncert lesz, természetesen a másodikra is igent mondtam. Nevettem is rajta, hogy két Sosztakovics között rapkoncertet adok.

Végül Gregor József még annyit jegyzett meg: a Rapülők-koncertet a profizmus jellemezte a látványtól a táncosokon át a technikai megoldásokig. Szerinte Gesztiék feladták a leckét: nehéz lesz Magyarországon még egyszer hasonló produkciót csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven lakás maradt fűtés nélkül

Ötven lakás maradt fűtés nélkül tegnapra virradóan a szegedi Maros utcában. A panellakások falai… Tovább olvasom