Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Gyakran átverik a modellnek készülő lányokat

Sok lány bármit megtenne azért, hogy modellkedhessen, még a százezer forintos modellalbum sem tántorítja el. Néhány ügynökség ki is használja ezt, és így zsebel be milliókat.
Sok lány bármit megtenne azért, hogy modellkedhessen, még a százezer forintos modellalbum sem tántorítja el. Néhány ügynökség ki is használja ezt, és így zsebel be milliókat. Maximovits Anett szerint, akivel az SM Szupermodell tehetségkutató verseny szegedi elődöntőjén találkoztunk, a médiából ismert rémtörténetek nem kitalációk. Sok szituációban a lányoknak kell okosnak lenniük.

– Egyre több lány választja a modellszakmát. Az ügynökségekbe naponta tízesével tódulnak az újabb és újabb jelentkezők, akik bármit megtennének azért, hogy csak egyszer valamelyik újság címlapján szerepelhessenek. A modellközvetítők ezt ki is használják, és még azoknak a lányoknak is lehetőséget adnak, akik abszolút nem valók a divatszakmába. Munkalehetőségekkel áltatják őket, cserébe persze sok-sok pénzt zsebelnek be közvetítési díj, modellalbum, regisztráció fejében – állítja Bács Eszter modell, akitől megtudjuk, nem csak az ügynökségekkel van baj. Sokszor hallhattunk már olyan fotósokról, akik „bepróbálkoznak" a lányoknál, vagy ellenszolgáltatást kérnek a segítségükért cserébe.

Becsapják a vidékieket

Az egyik neves pesti divatfotósnál csináltattam az albumomat, mert az ügynökségnél, ahová jelentkeztem azt mondták, csak profi képekkel tudnak munkára ajánlani – halljuk Tímeától. Nem mertem egyedül felmenni, mert sok rémtörténetet hallottam már, ezért az anyukám is elkísért. Mivel nagy névről van szó, a pasi rossz néven vette, amikor mi „vidékiek" a referenciáiról kérdezgettük. Többhetes késéssel, nem a megállapodás szerinti képeket kaptam meg. Végül tíz kinagyított fotóért százezer forintot fizettem.

– Ezek nem rémhírek – igazolja Eszter állítását Maximovits Anett, akivel a SZOTE-klubban rendezett SM Szupermodell tehetségkutató verseny szombati válogatásán találkoztunk. A budapesti lány tizenöt éves kora óta modellkedik, több szépségversenyen szerepelt. Tavaly második lett a Sió Miss Balatonon, volt már Miss Tini Hungary is. Ennek a versenynek a világdöntőjén ő nyerte el a legjobb test díját. – Rengeteg lány próbál szerencsét a divatszakmában. Akadnak olyan fotósok, akik kihasználják ezt. Azt mondják: Oké, szép vagy, de a többi száz is. Mit tennél azért, hogy te kapd meg a munkát? Ilyenkor a lánynak kell okosnak lennie, és a lehető legjobban kezelnie a szituációt.

Bánsági Judit csak az ottfelejtett fülbevalójáért szaladt vissza a SZOTE-klubba, de a modellverseny szervezői marasztalták, mert fantáziát láttak benne. Adatlapot töltettek ki vele, lemérték, és portfoliót is ajánlottak neki. Majd elmagyarázták a verseny lényegét és tétjét. – Mi nem átverni akarjuk a lányokat. Régóta vagyunk a szakmában, sok versenyen részt vettünk már szervezőként vagy éppen modelljeinkkel résztvevőként – mondta B. Horváth Ilona, az SM Szupermodell tehetségkutató verseny művészeti vezetője. Elmondása szerint sok versenyszervező nagy nevekkel dobálózik, és hamis ígéretekkel áltatja a lányokat. A show lecsengése után úgysem foglalkozik azzal senki, hogy az első helyezett valóban megkapta-e a beígért hatalmas nyereményt. – Mi ezen a rossz hírnéven szeretnénk változtatni új versenyünkkel. Majd háromszáz lány jelentkezett eddig. Két előválogatás után tizennégy jut be a döntőbe. Őket ajánljuk ki külföldi ügynökségekhez. Aki iránt a legtöbb érdeklődés mutatkozik, az lesz a győztes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénhidrátmentes születésnap

Egy születésnap általában a nagy kajálásról, a tortaevésről szól. A Délmagyarország azonban 97.… Tovább olvasom