Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyakran párjuk hobbijába merülnek bele a hölgyek

Szeged - Sok nő panaszkodik párja pókercsatái miatt, és azt is nehezményezik, ha órákig, napokig nem kel fel a számítógép elől. Ám egyre gyakoribb, hogy a nők mélyednek el a férfiasnak mondott hobbikban.
Éjszakákat átkártyázni, órákat, napokat ülni a számítógép előtt – a nők panaszaiból ítélve ezek mintha csak a férfinem sokat kárhoztatott szórakozásai lennének. Pedig olykor a hölgyeket kell kiebrudalni a képernyő elől, és az is előfordul, hogy jobban teljesítenek a pókercsatában, mint a hímnemű ellenfél. A fiúk ezt többnyire maguknak köszönhetik, sokszor ugyanis ők ismertetik meg párjukkal a férfiasnak mondott hobbikat.

Jobban blöffölünk

– Több férfijátékostól hallottam már, hogy félnek a nőktől – említette a 20 éves Abonyi Csilla, aki olyannyira beleszeretett a pókerbe, hogy immár két éve osztóként is dolgozik az egyik szegedi pókerklubban. – Állítólag jobban blöffölünk, és a mindennapi életben is folyton palira vesszük őket – emlékszik vissza a magyarázatra, amit magára nem tart érvényesnek: profi játékosok mindig leolvassák az arcáról, milyen a lapjárás.
A másodéves biológushallgató észjátéknak tartja a pókert, és azt tapasztalta: egyre több nő játszik – nála a legidősebb játékos egy hetvenéves asszony volt. És párkapcsolatában nem okoz gondot a kártya: kedvesét is a pókernek köszönheti.

Csillát barátai tanították meg pókerezni, de gyakori, hogy az ember lányával szerelme ismerteti meg az új, „férfias" hobbit – nem sejtve, hogy hamarosan legyőzője akadhat. És ha közös a kedvtelés, nem okozhat gondot a kapcsolatban, gondolhatnánk.

Abonyi Csilla olyannyira beleszeretett a pókerbe, hogy immár két éve osztóként is dolgozik. Fotó: Segesvári Csaba
Abonyi Csilla olyannyira beleszeretett a pókerbe, hogy immár két éve osztóként is dolgozik. Fotó: Segesvári Csaba

Már a gép az ellenfél

– Amikor elkezdődik egy kapcsolat, az ember önkéntelenül is érdeklődni kezd a másik kedvtelései iránt – vázolta fel a 21 éves Bozsó Betti, miért kezdett el játszani barátja kedvenc számítógépes stratégiai játékával. Egy ideje azonban már a gép az ellenfél, nem küzdenek egymás ellen. – Előfordult, hogy sértődés lett egy-egy diadalmas csatából – mondta a szabad bölcsész szakra készülő lány, aki cseppet sem fiús: a játék és a filmek mellett a divat sem hagyja hidegen.

A billentyűzetet nyüvi

A 27 éves Erdődi Edina adminisztrátor szerint az együtt, mégis külön töltött idő mehet a párkapcsolat rovására. Őt is volt barátja ismertette meg az egyik számítógépes játékkal, hogy ne unatkozzon mellette, amíg a billentyűzetet nyüvi: a vége az lett, hogy Edina olykor csak a főétkezésekre kelt fel a gép elől. – Kényelmes. Nem kell felöltözni, kimozdulni, hogy az ember kikapcsolódjon – sorolta: eljátszogattak egymás mellett. Most már odafigyel arra, mennyit ül a gép előtt, sőt: jelenlegi szerelmét olykor ő korholja, ne játsszon annyit.

Nem a férfiak sajátsága tehát, hogy napokat is el tudnak tölteni a számítógép előtt, és pókerezni sem csak ők ülnek össze a haverokkal – hajnalig. Aki pedig azért mutatja meg élete párjának kedvenc játékát, hogy hagyja nyugodtan játszani, ne csodálkozzon, ha egyszer csak azon veszi észre magát: a hölgy osztja a lapot.

Szarvasvadász alelnökjelölt

Sarah Palin, az Amerikai Egyesült Államok republikánus alelnökjelöltje szintén férfias hobbival büszkélkedhet: gyerekkorában hajnali háromkor kelt, hogy az iskola előtt még rénszarvasra vadászhasson apjával. 1984-ben második lett a Miss Alaska szépségversenyen – a díjából fedezte egyetemi tanulmányait. Ám a fegyverek iránti rajongása azóta sem csökkent: a 44 éves, ötgyermekes családanya tagja az NRA-nek, az amerikai fegyvertartók lobbiszervezetének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anitának még négy kezelés kellene

Szeged - Ingóságaik és házuk után nincs már mit eladnia annak a szabadkai magyar családnak, amelyiknek kislányáról két éve derült ki, hogy leukémiás. Tovább olvasom