Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Gyalog sem lehet közlekedni a gyálaréti utcákban

Szeged-Gyálarét - Kátyús, sáros a gyálaréti Mazsola és Mogyoró utca – mondta olvasónk. Több helyen hatalmas gödrök éktelenkednek, annak ellenére is, hogy az ott élők saját költségükön már többször feltöltötték ezeket. A gyerekek is sárosan érkeznek meg az iskolába.
– Az utcabeliekkel már sokszor adtunk össze pénzt, hogy rendbe hozzuk az utat, hoztunk ide tégla- és cseréptörmeléket is. Az egyik szomszéd már kénytelen volt kint hagyni az autóját, mert nem tudott vele bemenni a házáig – mondta elkeseredve egy ott élő középkorú férfi, aki már több, mint 10 éve él a Mazsola utcában.

Ottjártunkkor is szemerkélt az eső, a kátyúk megteltek vízzel, gyalog is alig lehetett járni a Mazsola utcán. – Többször volt rá példa, hogy az autók tengelyig süllyedtek a sárban. Múlt héten traktorral is alig tudtak kihúzni egyet. A szemeteskocsik is felelősek ezért a helyzetért. A nagy járműveikkel teljesen összetörik az utat, és hatalmas lyukakat vájnak bele – tette hozzá a férfi.

Horváth János, aki szintén a Mazsola utcában lakik, elmondta, hogy a kislánya már sárosan érkezik meg az iskolába, mert gyalog is alig tud kimenni a betonútig. – Vagy gyalog indulnak el reggelente, vagy kitolják a biciklit a betonútig, és ott szállnak fel rá – hangsúlyozta Horváth János.

Deim Lajos közúti ügyintéző, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársa elmondta, hogy a külterületi, zártkerti utak kezelése elvileg a társaságukhoz tartozik, a javításra külön forrással azonban nem rendelkeznek.

Sártenger Gyálaréten. Nemhogy közlekedni, még talpon maradni sem egyszerű az elvileg Szegedhez tartozó városrészben. Fotó: Karnok Csaba
Sártenger Gyálaréten. Nemhogy közlekedni, még talpon maradni sem egyszerű az elvileg Szegedhez tartozó városrészben. Fotó: Karnok Csaba

– Ezen utak általában útalappal nem rendelkeznek, teherbíró képességük és tartósságuk minimális. A földúttól csekély műszaki tartalom választja el őket, ideiglenes, murvás, tört betonos, valamint mart aszfaltos burkolattal rendelkeznek. Az önkormányzat minden évben külön kiskerti útalapot biztosít ezek használhatóságnak meghosszabbítására, ami várható ez évben is, amint a közgyűlés elfogadja a város 2015. évi költségvetését. Az alap feltöltéséhez társaságunk javaslatot tesz, amelyben meghatározza ezen kritikus utcák, útszakaszok listáját. Eddig bejelentést az ügyben nem kaptunk. Egyébként a bejelentést követően helyszínelést végzünk, amelyből kiderül, hogy fennáll-e balesetveszély vagy komolyabb műszaki károkozás kockázata. Ha igen, akkor azonnal beavatkozunk – tette hozzá Deim Lajos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télbúcsúztató a Szent István téren

A szombati program a kiszebábégetés és ezzel a téltemetés ősi hagyományára épül. Tovább olvasom