Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Gyarapodott Tiszasziget: sok család költözött a településre, bölcsőde is nyílik tavasszal

Tiszasziget - Tiszasziget több mint 200 millió forintot nyert fejlesztésekre 2017-ben - tudtuk meg Ferenczi Ferenc polgármestertől. A beruházások egy része már elkezdődött, többek között a minibölcsőde építése is, amelyre azért van igény, mert nőtt a lakosság száma.

A minibölcsőde épülete már megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, jelenleg a berendezés és az engedélyeztetés van hátra. A tervek szerint tavasszal nyithat a hét kisgyermek befogadására alkalmas intézmény. Tiszasziget polgármesterétől, Ferenczi Ferenctől megtudtuk, a korábbi öt-hathoz képest – a CSOK-nak és az ingyentelkeknek köszönhetően is – tavaly 12 kisgyermek született a településen. Emellett további 26 millió forintból megszépül az óvoda is, nyáron a tetőszerkezetet és két terem padlózatát cserélik ki, valamint tisztasági festésre is sor kerül. A falu vezetőjét örömmel tölti el, hogy megfordult az a tendencia, hogy másik településre járnak óvodába vagy iskolába a gyermekek.

Szintén TOP-os pályázatból fedett elárusítóhelyet kapnak majd a piaci árusok. A polgármester büszke arra is, hogy munkahelyteremtő beruházás keretében négy szociális szövetkezet is alakult Tiszaszigeten, aminek köszönhetően huszonnyolcan jutottak munkalehetőséghez a térségben.

Mint ismert, Tiszaszigeten van Magyarország legmélyebb pontja, így folyamatosan küzdenek a belvízzel. Pályázati forrásból újabb utcákban – Dózsa és Aradi – már januárban elkezdték a csapadékvíz-elvezetési munkálatokat.

A határ menti település vezetője hozzátette: folytatják az egészséges életmódhoz kapcsolódó fejlesztéseket, hiszen novemberben nyitottak egy konditermet, ahova az első hónapban közel harmincan vettek bérletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangfalakban csempészte az 52 milliós marihuánát Röszkénél

Hangfalakban csempészte az 52 milliós marihuánát Röszkénél
Egy 49 éves bolgár férfi próbált meg öt hangfalban átcsempészni 23,7 kilogramm kannabiszt még júniusban. Tovább olvasom