Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Gyenes Kálmán: Harminc év képekben

Gyenes Kálmán fotóriporter, lapunk korábbi munkatársának Fekete-fehér című könyvét mutatják be hétfő délután fél 5-kor a szegedi Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasó termében a 83. Ünnepi Könyvhét programjaként.
Gyenes Kálmán fotóriporter, lapunk korábbi munkatársának Fekete-fehér című könyvét mutatják be hétfő délután fél 5-kor a szegedi Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasó termében a 83. Ünnepi Könyvhét programjaként. Az album harminc év sajtófotóiból nyújt válogatást, 1970-től mutatja be a társadalmi és politikai változásokat egészen az ezredfordulóig.

A Gyenes-kötet fénnyel írt kordokumentum, amely sokszor és sokféleképpen ábrázolja az emberek életét, a tanyán és a falvakban élők mindennapjait, a rendszerváltozást, a tüntetéseket, de nem maradhat ki a sport sem. Gyenes Kálmánnak a hetvenes évektől jelentek meg fotói a Délmagyarországban, számtalan nemzetközi és hazai díjat nyert.

Gyenes Kálmán. Fotó: Schmidt Andrea
Gyenes Kálmán.
Fotó: Schmidt Andrea

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári kavalkád a városháza udvarán

Idén már harmadik alkalommal szervezi az IH Rendezvényközpont a városháza mediterrán hangulatú udvarán a Nyári Kavalkádot. Tovább olvasom