Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyerektáborok és játszóházak

A kisebb településeken is mindent megtesznek azért, hogy tartalmas elfoglaltságot nyújtsanak a szünidejüket töltő diákoknak. Sporttábort, faluvédő és médiatábort ajánlanak.
Algyőn ezen a nyáron hat tábort szervez az algyői faluház, honismereti, lovas- és médiatáborba is várják a vakációzókat.
– Olyan területekre kalandozunk, amelyeken a faluház munkatársai is jól kiismerik magukat – mondta Bene Zoltán, az intézmény munkatársa. A hónap végén vajdasági testvértelepülésükről, Martonosról látnak vendégül gyerekeket Algyőn. A tábor mottója: Ismerd meg az anyaországot. A táborozók nem csupán helytörténeti ismereteket szerezhetnek, hanem ellátogatnak Szegedre és Ópusztaszerre, megismerik Algyő népművészetét is.

Kisteleken idén hat tábort bonyolított a Kárpátia Kincsesház Kht. A legnagyobb sikert idén is a kalandtúratábor aratta, már visszajáró táborlakóik is vannak. – Az a tapasztalatunk, hogy ha egy gyerek belekóstol valamelyik táborunkba, és jól érzi magát, egy évvel később is visszajön – mondta Ágó Rita, a Kincsesház munkatársa. A kalandtábor résztvevőivel idén Kiskunmajsára mentünk kerékpárral, s ott is aludtunk.

Árak

Az egyhetes táborok ára háromezer forinttól kezdődik. A bentlakásos táborok a szállásköltség miatt drágábbak. A táborszervezők sok esetben az önkormányzatok, illetve alapítványok támogatását is igénybe veszik, s a táborozás költségének egy részét így átvállalják a szülőktől. Például az augusztusi algyői sporttábor ára – amelyet az Algyő Sportjáért Közalapítvány szervez – egy hétre fejenként 3500 forint. A bordányi nyári napközis és faluvédő táborban 4200 forintért vehetnek részt az érdeklődők.

A gyerekeket úszó- és sporttáborba, drámatáborba is vártuk. Kisteleken a táborok véget értek, ám a rendezvényházban minden hétfőn kézműves-foglakozásokat tartanak a szünidejüket töltő gyerekeknek. Lehet szőni, gyöngyöt fűzni, agyagozni, gyertyát önteni, batikolni, mézeskalácsot díszíteni. Jövő hét hétfőre az óvodások is bejelentkeztek, így közel negyven gyermek vesz majd részt az ingyenes programon.

Bordányban nyáron is aktív a gyermek és ifjúsági önkormányzat. A jövő héten hetedik alkalommal szervezik meg nyári napközis és faluvédő táborukat, ahol főként kézműves-foglakozásokat kínálnak a résztvevőknek. Egy héttel később gyermek- és ifjúsági napra várják a bordányiakat, itt mutatják be a fiatalok által készített (K)ábel a rengetegben című filmjüket – tudtuk meg Kiss-Patik Péter gyermek- és ifjúsági polgármestertől. A nyár végén egy pályázatnak köszönhetően 18 fiatal utazhat Lengyelországba, illetve Bulgáriába. A bordányi programokat, táborokat részben pályázati támogatásból szervezik, s erre fordítják a korábban szervezett fém- és papírhulladék-gyűjtés bevételét, amit a helyi önkormányzat megdupláz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei tiszti főorvos csontját törte az üldözésben

Kalandosan ért véget a szegedi Kovács Ferenc spanyolországi nyaralása. A megyei tiszti főorvos… Tovább olvasom