Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyermeksebészeti műtőre gyűjtenek

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club jótékonysági bált rendez szombaton a Forrás Szállóban. A bevételből a szegedi gyermekklinika sebészeti műtőjének kialakítását támogatják.
A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club újjáalakulásának tizenötödik évfordulója alkalmából jubileumi jótékonysági bált szervez szombaton a Forrás Szállóban. A bál bevételéből a szegedi gyermekklinika gyermeksebészeti műtőjének kialakítását támogatják. Bozsó Miklós elnök tegnap elmondta: ezzel is szeretnének adózni Tekulics Péter, a gyermekkórház egykori igazgatója emlékének.

Az elképzelések szerint a gyermek-műveseállomás épületére ráépítenének egy új műtőblokkot, ahol sebészeti és gyermek-szívsebészeti műtéteket is végezhetnének. A beruházás körülbelül harmincmillió forintba kerül, ami azért szükséges, mert a gyermekklinika látja el a régió legsúlyosabb állapotban lévő újszülöttjeit, akik között gyakoriak a szívfejlődési rendellenességek, gyermek- és szívsebészeti esetek.

A projekthez a rotarysokon keresztül már több szegedi cég eddig összesen kétmillió forinttal kapcsolódott. Az elnök a báli belépőből, a tombolából és két festmény árverezéséből többmilliós rekordbevételre számít. A hangulatért Hevesi Imre és zenekara, a La Bomba, valamint a sztárvendég, Fenyő Miklós felel majd.

A Szegeden működő klubnak olyan neves tagja is volt, mint Szent-Györgyi Albert, aki éppen Nobel-díjának átvételekor, 1937-ben elnökölt. A nevét viselő újraalakult klub az elmúlt 15 évben pártfogolta a tehetséges fiatalokat: minden évben tíz középiskolás és öt egyetemista Szent-Györgyi-ösztöndíjat kap. Sok pénzbeni és természetbeni juttatással segítette a hátrányos helyzetű gyermekek ellátását is. Bozsó Miklós kiemelte: büszkék a Dóm téren a fogadalmi templom akadálymentes feljárójának megépítésére, ami nemzetközi összefogással nyolcmillió forintból készült el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom