Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyilkosság? Öngyilkosság?

Egy 30 éves férfi holttestére Szentmihályon, a Kökörcsin utcai játszótéren talált rá július 20-án egy helybeli férfi. A véletlenül tudomásunkra jutott esetről kiderítettük: a szemtanúk szerint K. J. keze és lába össze volt kötve, ugyanakkor a férfi barátnője csak olyan rendőrségi fotókat látott, amelyeken már szabadok voltak a férfi végtagjai.
– Sírva hívott a fiam, hogy kirabolták a lakását, és elvitték a winchestereket a számítógépéből. Ekkor beszélt először arról is, hogy elvállalt egy programozói munkát. Azt mondta, rájött, hogy akikkel szerződött, az alvilágban dolgoznak, és nem tudja, hogyan lépjen ki ebből az egészből – mesélte K. J.-né. A tószegi asszony fiát, a 30 éves K. J.-t rá egy hétre, július 20-án kora reggel Szentmihályon, a Kökörcsin utcai játszótér egyik mászókájára felkötve találta meg egy helybeli férfi. A közterületen lejátszódó tragédiáról a rendőrség nem adott ki közleményt, arról lapunk véletlenül szerzett tudomást.

A környékbeliek azóta is a különös halálesetről beszélnek. Azt mondták, a 30 éves férfi keze és lába megtalálásakor össze volt kötözve. A férfi édesanyja szerint gyermekét akár meg is gyilkolhatták. – A fiam azt állította, név szerint feljelentette a banda tagjait a rendőrségen. Rá két napra fenyegető telefonokat kapott. Azt mondták neki, fizessen kétmillió forintot, vagy nem láthatja többet a kisfiát – beszélt az elhunyt informatikus édesanyja. A rendőrség és a férfi volt felesége szerint azonban öngyilkosság történt. Ugyanezt gondolja K. J. barátnője is.

– Valóban szerződött egy fővárosi céggel, amelyik egy illegális játékprogramot szerettek volna forgalomba hozni Szlovákiában. Ő arra vállalkozott, hogy egy úgynevezett algoritmust gyárt ehhez, ami azt védi ki, hogy ne nyerjen mindenki – magyarázta a férfi barátnője. Azt is elmesélte, K. J. egyik üzlettársa megígérte barátjának, hogy megszerzi az algoritmust, de végül mégsem tette azt. A nő kételkedik a betörésben, és abban is, hogy volt barátját fiával zsarolták volna. – Talán előleget vehetett fel a béréből. Azt követelhették vissza – vélekedett. Az édesanya viszont furcsának tartja, hogy fia mobiltelefonját még három és fél héttel a halála után sem adták vissza. – Csak a személyi igazolványát kaptuk meg, hogy eltemettethessük – mondta megtörten.

Információink szerint a 30 éves férfi halála előtt a szegedi alsóvárosi temetőben kislánya sírját látogatta meg. Úgy tudjuk, a síron egy füzetet találtak, melyben ez állt: „Félek, féltek mindenkit". Barátnője elmondása szerint ebben név szerint megnevezte azt a gyomaendrődi férfit is, aki a már említett algoritmussal hagyta őt cserben.

– A halála előtti napon már nem vette fel a telefonját. Talán már ekkor készült a halálra – mondta a nő, aki határozottan állította, hogy azokon a rendőrségi fotókon, amiket neki megmutattak, volt barátja végtagjai nem voltak összekötözve.

A Szegedi Rendőrkapitányság a 30 éves férfi halálát közigazgatási eljárásban vizsgálja. – Az eljárás eddigi adatai alapján idegenkezűség nem merült fel, a körülmények egyértelműen öngyilkosságra utalnak. A férfi keze nem volt összekötve, egy hosszúpántú táskát tartott a kezében. Mindezt alátámasztja az ilyenkor szokásos igazságügyi boncolás eredménye is – mondta Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Elismerte, a férfi halála előtt valóban járt a rendőrségen: első alkalommal feljelentést tett, miszerint betörtek hozzá, és ellopták a számítógépét. – Ezen ügyben lopás gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás – beszélt a szóvivő. Azt is elmondta, K. J. nem sokkal később ismét járt a rendőrségen: a munkáltatójával kötött nyilatkozat aláírása körüli problémák miatt. – Tekintettel arra, hogy az általa elmondottak alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezt a feljelentést a rendőrség elutasította – magyarázta a sajtóreferens. A lefoglalt mobiltelefonnal kapcsolatban Tuczakov Szilvána megjegyezte, mivel szükséges lett volna az elhunyt további meghallgatására is a lopás ügyében, amire halála miatt nem kerülhetett sor, a telefonra a benne található adatok miatt egy ideig még szüksége van a hatóságnak. A szóvivő arra a kérdésünkre, miszerint a 30 éves férfi valóban feljelentette-e az őt behálózó alvilági banda tagjait a rendőrségen, konkrétabban nem válaszolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged kedvenc tehene

Tegnap délután búcsút intettek városunknak a tarkabarka tehenek. Aki akart, még utoljára csodájára… Tovább olvasom